Lemmikloom.ee ja Naisteka toimetus külastasid ühiselt Pärnumaal asuvat Papagoi Keskust, et teha tutvust kaunite nümfkakaduudega.

Kakaduude levila ulatub Filipiinidelt Indoneesia saarteni ja Uus-Guineast Austraaliani. Nümfkakaduud pärinevadki Austraaliast ja neid tunneb ära pea peal asetseva uhke suletuti järgi.

Kui on soov võtta kakaduu, siis võiks mõelda ka talle paarilise hankimise peale. See ei tähenda, et kaks lindu tuleks osta korraga, vaid esialgu võiks lasta ühel kakaduul uue koduga harjuda, kuid soovi korral võiks esimesele võtta seltsiks teisegi linnu.

Üksinda elavad emased nümfkakaduud võivad hakata munema viljastamata mune, millega pole aga midagi peale hakata, sest munad ei kooru.

Need, kes soovivad lindu aga rääkima õpetama, peaksid teadma, et linnu rääkimisoskus sõltub mitmest tegurist. Kindlasti mängib olulist osa linnu enda võimekus, kuid oluline on ka see, kui palju omanik oma linnuga tegeleb. Tavaliselt suudab kakaduu siiski ära õppida vaid mõned sõnad.

Nümfkakaduude toidulaual peaks olema seemnesegu, mida saab lemmikloomakauplustest, värske vesi ning puu- ja juurviljad.

Puur peaks aga olema piisavalt suur, et linnud seal mugavalt tiibu sirutada saaksid. Hea oleks, kui nad mahuks ka lendama, mistõttu puuri ostes tuleks eelistada pigem suuremat ja mahukamat.

Kindlasti tuleks lind vähemalt kord päevas mõneks ajaks puurist välja lendama lasta, sest nii püsib ta tervena. Hea oleks kakaduu puuri panna ka õrred, kus ta istuda ja mängida saab.