Pomeranian kuulub kääbuskoerte rühma. Ta on saksa spitside seas väikseim. Nad on seltsi- ja näitusekoerad. Pomeraniane on kahes suuruses: väiksemaid kasutatakse näitustel ja veidi suuremaid seltsikoertena. Väike pomeranian on tugeva karakteriga sõbralik koer. Koer liigub vabalt, painduvalt ja elurõõmsalt.

Välimus
Pomeranianile on rebasele sarnased pea ja nina. Nina on kas must, pruun või karvkattega samavärviline. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Silmad on keskmise suurusega, veidi ovaalsed ja üksteisest lahus asetsevad. Kõrvad on väikesed ja püstised. Kael on suhteliselt lühike ja hea asetusega tahapoole hoiduvatel õlgadel. Selg on lühike, keha on kompaktne. Esijalad on hea luustikuga ja sirged; tagajalad on samuti hea luustikuga. Käpad on väikesed ja kassikäppade sarnased. Saba on kõrge asetusega, hoidub selja kohale ja on kaetud pikkade kohevate karvadega. Tal on pikk pealiskarv ja paks aluskarv, andes koerale karvapallikujulise välimuse.
Väiksema pomeraniani turjakõrguseks on 18-22 cm, suuremal 22-28 cm. Kaal jääb vahemikku 1-3 kg. Emased kaaluvad rohkem kui isased.

Toitmine
Pomeranian sööb suhteliselt vähe. Ta eelistab päeva jooksul mitu korda süüa väikestes kogustes, mitte korraga ja palju.

Suhtlus
Pomeranian on iseteadlik koer, kes naudib uhkelt liikumist kas siis näituseringis või lihtsalt õues jalutades. Ta on elav ja energiline väike koer, kes on oma perele väga lojaalne. Koerale meeldib, kui temaga tegeletakse ja kui teda süles hoitakse. Kuid sellega ei tohiks koera ära harjutada, kuna ta võib vägagi armukadedaks muutuda ja isegi naksama hakata. Pomeranian on küllaltki häälekas ja sobib ka valvekoeraks. Ta on hella hingega ja südamlik koer ja laste juuresolekul peab tähelepanelik olema, et nad ei hakkaks teda piinama ja karmilt kohtlema. Pomeranian lepib teiste lemmikloomadega, kuid võib igasuguseid sissetungijaid rünnata, olenemata nende suurusest.

Aktiivsus
Pomeranian on liikumise suhtes vähenõudlik ning naudib väikesi jalutuskäike ja aias ringi jooksmist. Kuid koer suudab väsimatult läbida ka pikki maid.

Treenimine
Pomeranian on intelligentne ja õpihimuline koer, keda on lihtne treenida. Kodukorra reeglite õpetamisel on oluline sihikindlus. Kui õpetate koera uksekella peale haukuma, tehke seda nii, et koer õpiks ära, et ühest või kahest haugatusest piisab. Vastasel juhul saab temast tõeline klähvija.

Pesakond
Pesakonnas on tavaliselt 2-4 kutsikat.

Eluiga
Pomeraniani keskmine eluiga on 15 aastat.