Oktoobrikuu pakub pimedaid sügisõhtuid ning lõpeb suve lõppu kuulutava pühaga - halloweeniga. Niisiis, mis võiks paremini kokku sobida kui oktoober ja nõiduslik must kass?

Varjupaikade MTÜ turundusjuhi Mari Hagi sõnul ei ole neil tänavu esimene kord sellist omanäolist kampaaniat korraldada. Eelmisel aastal kestis täiskasvanud kasside loovutusele mõeldud kampaania kaks nädalat ja selle käigus leidis kodu 20 täiskasvanud musta (või peaaegu musta) kassi. "Samas adopteeriti kasse ka teistest värvustest, nii et võime julgelt öelda, et rahvas ei tormanud varjupaika selleks, et tasuta kassi saada. Pigem oli see mõeldud just mustadele iludustele tähelepanu tõmbamiseks."

Oktoober on teadupärast kuu, mil kõik aia- ja põllutööd on tehtud, peagi saabuvad külmad talveilmad ja kes muudaks pimedad sügisõhtud õdusamaks kui mitte üks diivanil nurruv kassike. "Tulemas on halloween ja peagi ka hingedepäev. Mõlemad tähtpäevad on müstikaga seotud nagu mustad kassidki," tõdeb Hagi. "Oleme veendunud, et tänapäeval ei usu keegi kassidega seotud endeid ja kui usubki, siis meie oma kampaaniaga soovime murda müüti, nagu must kass tooks õnnetust. Ei ta too, toob hoopis rõõmu omaniku päevadesse ja vahel vürtsi ka öödesse, sest kass, nagu teada, on ööloom."

"Kuna tänavu on olnud väga helde kassiaasta, laieneb kampaania seekord ka kassipoegadele. Usume, et sellest saab Varjupaikade MTÜ üks toredaid traditsioone," kutsub Hagi kassisoovijaid endale musta värvi sõpra valima.

Vaata kodu ootavate kasside pilte Varjupakade MTÜ kodulehel.