Kummalist etteastet oli kogunenud vaatama umbes 300 kuni 400 pealtvaatajat. Kuna praegu on koolivaheaeg, oli pealtvaatajate seas ka palju lapsi, vahendab The Guardian.

Huvilised kogunesid ümber loomaaia giidi, kes tegeles lõvi lahtilõikamisega. Kõigepealt eemaldati looma keel, seejärel hakati ükshaaval välja tõstma siseorganeid. Pealtvaatajaid hoidsid ninade ees taskurätikuid, et mitte tunda protseduuriga kaasnenud haisu.

Lõvi, kes avalikkuse silme all ja loomaaia töötajate sõnul hariduslikul eesmärgil publik silme all tükeldati, oli üks kolmest veebruaris eutaneeritud üheksakuusest lõvist. Ülejäänud kahte lõvi hoitakse loomaia külmkambris, sest loomaaia direktori Jens Odgaard Olssoni sõnul pole suudetud otsustada, mida nendega peale hakata.

Odense loomaaia juhtkond otsustas lõvid hukata, sest loomaaia suurte kaslaste arvukus on liiga suur ja kõikide loomade ei jaoks ei ole ruumi.

Loomaaia esindaja Lotta Tranberg kommenteeris, need kolm lõvi olid saanud suguküpseks ja sobivate isendite puudumisel oleksid üksteisega paarituma hakanud. Loomaaed tahab suguluspaaritust iga hinna eest vältida. "Kui neid oleks samas aedikus hoitud, oleks nad võinud ka üksteist tappa," selgitas Tranberg.

Odense loomaaia juhtkonna teguviis on pahandanud loomakaitsjaid. "Loomaaiad paljundavad ja tapavad lõvisid ja tuhandeid teisi loomi, aga loomaaedadel peaks olema eetiline vastutus," kritiseeris teguviisi Joanna Swabe, ühe Brüsseli loomakaitsegrupi esindaja. "Miks loomaaiad ei võta ebasobiva paljunemise vältimiseks meetmeid, et vältida sugulaspaljunemist ja tagada geneetiliselt terved isendid."

Viimasel ajal on loomade avalikud hukkamised ja lõhkilõikamised saanud Taanis tavaliseks. Kolmapäeval tapeti ja tükeldati Odense vabaõhumuuseumis laste silme all siga. Tegevuse käigus selgitati õpetlikult, millised looma kehaosad söögiks kõlbavad.

2014. aasta veebruaris sattus Kopenhageni loomaaed rahvusvahelise skandaali keskmesse, kui laste silme all hukati avalikult ja tükeldati noor kaelkirjak.