Pühapäeva pärastlõunal päästeti Kadrioru pargis metall-lõksu vahele jäänud part. "Vaatepilt oli väga ahastust tekitav," sõnas pealtnägija Kersti, kelle tähelepanu oli köitnud naine, kes tiigi ääres mingit nööri sikutas. "Lähemale minnes selgus, et tiigi servas oli part nööriga kinni. Muudmoodi teda kätte ei saanud, kui otsisime lähedalt ühe lauajupi ja sikutasime sellega teda meile lähemale. Vaene part üritas kõigest vähest minema ujuda, aga ei õnnestunud, sest oli jalgupidi lõksus. Lõks oli tugev ning vabatahtlikud pidid seda kolmekesi lahti kangutama," kirjeldas Kersti.

Kui vabatahtlikud olid pardi veest kätte saanud, saabusid sinna ka päästjad, kes lõikasid lõksu tiigiservast lahti ja võtsid selle koos vigastatud pardiga kaasa.

"Sinna oleks võinud ka mõne lapse jalg sattuda," oli Kersti hämmingus.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul sai häirekeskus väljakutse eile kell 15.50 teatega, et Kadrioru pargi luigetiigis oli kinni jäänud part. Pardil oli jalg vigastatud ning ta toimetati loomaaeda. Metall-lõksu kasutamise seaduslikkuse kohta ei osanud Päästeamet aga hinnangut anda.

Kadrioru Pargi kogu kollektiivil on südamest kahju, et selline sündmus meie pargis aset on leidnud, ütles Kadrioru Pargi juhataja asetäitja Liis Nõmmann. "Varasemalt sellist, sihilikult pahatahtlikku lõksuseadmist meie pargis olnud ei ole. See on esmakordne juhtum."

Pühapäeval oli Kadrioru pargis tööl pargivaht, kes valvab kogu territooriumi, selgitas Nõmmann. "Park on suur ja pargivaht liigub päeva jooksul pargi eri osades. Õnnetuse ajal pargivahti Luigetiigi läheduses ei olnud. Ilmselt oleks aga ka pargivahil raske märgata langenud lehtede alla peidetud lõksu."

Õnneks märkasid pargikülastajad hädas parti ja päästsid ta püünisest. Kadrioru Park tänab häid ja tublisid päästeoperatsioonis osalenuid - nii pargikülastajaid kui päästeametit. "Oleme oma kollektiivis üsna nõutud ja kurvad ja kuidagi ei tahaks uskuda inimestest sellist pahatahtlikkust. Aga inimlikku rumalust, hoolimatust ja kurja tahet ei saa kuidagi ette aimata. Miks keegi sellise südametu teoga hakkama sai, seda on raske mõista ja seletada."

Nõmmanni sõnul arvestab Kadrioru Park juhtunuga ning teravdab kontrolli, et tagada pargikülastajate ja elusolendite turvalisus Kadrioru pargis.