1. Asalea

Need roosad õied on muinasjutuliselt kaunid ja pilkupüüdvad. Kuid tegelikult on terve taim vägagi mürgine - söömisel võib ta põhjustada tugevat kõhuvalu, hingamisraskuseid, halvatust või isegi surma.

2. Oleander

Isegi väikese tüki selle taime söömine võib saatuslikuks osutuda. On juhtumeid, kus isegi üks leht on lapsele surmavaks saanud. Mõelda vaid, millist ohtu võib see taim veel lemmikloomale kujutada. Mürgituse sümptomiteks on unisus, madal pulss ja värisemine.

3. Putk

Putkede ohtlikkus on eestlastele hästi teada - tulemuseks võivad olla kurvemal juhul närvisüsteemi kahjustused.

4. Nartsiss

Nartsissi kõige mürgisemaks osaks on tema mugulad. Mõtle kaks korda enne, kui neid istutad juhul, kui sul on kodus kasvamas koer, kellele kaevata ja avastada meeldib. Sümptomiteks: oksendamine, kõhulahtisus, vappumine.

5. Jugapuu

Selle taime juures on kõik mürgine, eriti seemned. Halvimal juhul lõppeb taime manustamine surmaga.

6. Horentsia

Need ilusad ja levinud lilled sisaldavad ohtlikku mürki tsüaniidi. Õnneks ei ole nad aga siiski kõige mürgisemad.

7. Filodendron

Selle taime mahl võib tekitada nii naha- kui limaskestaärritusi, mis omakorda võivad lõppeda suure paistetuse, hingamisraskuste, põletava valu või seedehäiretega.

8. Puuvõõrik

Olgugi, et jõulude ajal kaunistatakse puuvõõrikuga oma kodusid, on siiski see taim ka mürgine. Ta võib põhjustada nii seedehäireid, muuta pulsi aeglaseks või lausa tekitada hallutsinatsioone.

Olge ettevaatlikud ja hoidke oma lemmikloomi!