Ultraviolettvalgus

Koerad tajuvad hästi ultraviolettvalgust, mis on paljude teiste imetajate jaoks nähtamatu, sest sellel on spektri nähtavast osast lühem lainepikkus. Ka inimene pole suuteline ultraviolettvalgust nägema. Seetõttu on koerte maailm hoopis teistsugune, ja ehk põnevamgi kui inimeste oma.

Värvid

Koerad võiksid olla suurepärased kunstitundjad, kuna nad suudavad näha erinevaid värvikihte vanaaegsetel maalidel. Koerte silm tabab kohe, kuidas on kunstnik oma tööd parandanud ja mitu kihti üle värvinud. Seega võid kindel olla, et antiigipoes tunneks sinu koer võltsitud töö kohe ära.

Taevas

Koerad näevad tähistaevast ka linnas. Kuna linnas on valgusreostus suur ning isegi kõige selgema ilmaga on taevatähti väga raske tabada, peavad inimesed tähtkujude vaatlemiseks maale sõitma. Mis koertesse puutub, siis nende nägemisvõime võimaldab vabalt tähti uurida ka linnas. Tõenäoliselt on neil aga siiski palju maisemad huvid.

Valeraha

Kui sinu koer pangas töötaks, edutataks ta kohe valeraha tundmise ülemaks. Nimelt on koer suuteline palja silmaga nägema raha helendavaid turvaelemente, mida valerahal ei ole.

Flouriid

Armastad hambaid valgendada ning kasutad palju flouriidi sisaldavat hambapastat? Sul on ilus valge naeratus, aga sinu koer näeb seda lausa kumavana. Tõenäoliselt näed sa tema silmis välja nagu raamatust "Alice Imedemaal" tuntud Irvikkass. Võib-olla ongi see üks põhjus, miks ta sind vahel pea viltu veidi kauem põrnitseb?

Imepeenikesed riidekiud

Tüütud kiud ja karvakesed sinu riietel ajavad su hulluks? Pealegi ei pruugi sa neid kõiki märgata ja selja taha ka ei näe. Koer see-eest näeb, sest tänu ultraviolettvalguse nägemise võimele hakkavad talle väikseimadki kiud paremini silma.

Magnetväli

Ja viimane ning kõige põnevam fakt: koerad tajuvad maa magnetvälja. .

Allikas: Barkpost