Facebooki grupis Kurna küla seltskond jagab koera omanik Juri muret oma koera pärast ning soovib ka teisi hoiatada. Postituses seisab, et 16. aprilli hommikul pääses puhtatõuline husky nimega Misha oma koduhoovist põgenema. Kui pererahvas koera taas märkas, oli loom nii nõrk, et kukkus jooksmise pealt maha ning veritses tugevalt.

Verejooksu ei olnud võimalik peatada ja hingamine aeglustus. Omanik toimetas looma kiiresti Jüri loomakliinikusse, kust suunati edasi loomade kiirabi kliinikusse. Arstide sõnul oli looma kehas kaks kuuli, millest üks läbis keha ja põhjustas kopsu lõhkemise. Ka looma süda kannatada. Arstide sõnul oli vähetõenäoline, et koer üldse ellu jääb.

Tänu arstide kiirele tegutsemisele õnnestus Misha elu siiski päästa ning hetkel on koera olukord stabiilne, kuid kuulide eemaldamiseks peab loom veel kosuma. Postituses kirjutab Misha peremees, et oletatavasti oli tulistaja keegi naabritest ning teda kurvastab, et naabrid ei teavitanud põgenenud koerast, kuigi nad teavad Mishat. "Kas nii ongi selles külas kombeks? Kui meile koerad jooksevad aeda, tööd segavad ning kiusavad, kas hakkame neid ka siis nüüd tulistama?" küsib Juri nõutult.

Postituse kõrval olevate kommentaaride hulgas on sõna võtnud ka Kurna küla elanik Sergei, kes kirjutab, et Misha on viimase kahe kuu jooksul kuu jooksul pidevalt ilma järelvalveta küla vahel ringi jooksnud. "Meil on selle ajaga kaks kassi kaduma läinud ja üks on pureda saanud. Kinnitan teile, et me ei ole metslased ja ei lase loomi lõbu pärast, aga kui suvaline koer ajab minu maja ees minu kasse taga siis olin sunnitud oma loomi kaitsma. Eesmärk oli koer minema ajada mitte tappa. Mul on väga hea meel, et Misha on elus ja on paranemas."

Eesti Loomakaitse Seltsi partnersuhete- ja kommunikatsioonijuht Liisi Moosaar sõnas, et lemmiklooma õhupüssist tulistamine või mõnel muul viisil väärkohtlemine on Eestis seadusega keelatud ja kriminaalkorras karistatav tegu, millega loomakaitse selts soovitab inimestel alati pöörduda politsei poole ja teha avaldus. Teisalt tuleb loomaomanikul tuleb omalt poolt muuta lemmiku elukeskkond turvaliseks, et loom ei saaks hulkuma minna, sest ka lemmiklooma ilma järelevalveta omalt territooriumilt välja lasta ei ole lubatud: loom võib eksida, põhjustada liiklusohtlikke olukordi, seada ohtu iseenda, teiste loomade ja inimeste tervise ning elu. "Küll aga ei põhjenda see naabritepoolset ebaseaduslikku omakohust. Kui ei saada naabritega sõbralikule kokkuleppele, tuleb hulkuvast lemmikloomast teatada kohalikule omavalitsusele, kellel on kohustus toimetada loom oma lepingujärgsesse varjupaika. Varjupaigast on loomaomanikul võimalik oma loom mõningase tasu eest tagasi saada või leiab lemmik omale hoopis uue ja edaspidi hoolsama omaniku."

Põhja Prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich teatas, et 16. aprillil sai politsei teate, et Rae vallas Kurtna külas on kodust ära jooksnud koer leitud vigastatuna metsast. Koer toimetati loomakliinikusse, kus tal tuvastati laskehaavad. Politsei on alustanud juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb looma julma kohtlemist. Politsei on teinud esmased menetlustoimingud, hetkel kellelegi kahtlustust esitatud ei ole.