Mähel, Jasmiini tee ja Astla tänava nurgapealse krundil elavad kolm koera – Connor, Karu ja Roosi. Eesti Loomakaitse Liit käis kaebuseid kohapeal kontrollimas.

"Kolm koera võtsid mind sõbralikult haukudes vastu. Hoolitsemata nad nüüd küll ei olnud, vaid nende välimus jättis vägagi hea mulje. Toitu oli maha valatud üksjagu ja näljased nad ei olnud. Veenõusid silma ei jäänud, aga tean, et naabrimees neile ikka joogivett valab. Kuute neil ka polnud. Kaks koera olid ketistatud. 9 aastane koeramürakas Connor sai aias aga vabalt ringi uidata. Kohe hakkas silma, et Connori silmad vajavad ravi." sõnab Heiki Valner oma postituses.

"Kas nad kedagi nüüd tapsid, seda ilmselt mitte, aga teistele koertele vast läksid nad kallale küll. Inimestega olid aga leebed kui emme pai. Mul eneselgi oli üks selline – saksa lambakoer Maks", lisab Valner.

Täna need Mähe koerad kedagi rünnanud pole, aga naabritel süda valutab, sest koerad elavad aias üksinda ning omanik satub sinna harva. Naabrid on koerte eest hoolitsemise enda kaela võtnud.

Koerte päästeoperatsioon krundilt on keeruline, sest koerad on pealtnäha heas seisukorras ning ei näe armetud välja.

"Mulle teadaolevalt on see kinnistu praegu müügis ja küllap sellepärast ei viitsigi omanik seal ka eriti käia. Naabrid aga küsivad nüüd, et mis saab pärast müüki? Kas koerad viiakse kaasa? Seda nad ei usu, sest toosamune Lõhmus polevat neist kunagi hoolinud. Või äkki pannakse siis hoopis magama. Seda kardavad nad kõige rohkem," kirjutab Valner.

Loomi saaks aidata Loomakaitse Liidu pöördumisega Harjumaa Veterinaarkeskusele, milles juhitakse tähelepanu järgnevatele puudustele: naabrid toidavad koeri, ühel koera silmad on haiged, koertel puudub varjualune ja pole tagatud piisav, 40 ruutmeetrine liikumisruum ketikoertele. Lisaks ei käi peremees ketikoertega jalutamas nagu seadus käsib. Inspektor läheb seepeale kohale ja teeb ettekirjutise, milles nõuab antud puuduste kõrvaldamist.

Rahvasuus kuulsust kogunud, kui koledad "tapjakoerad" osutusid Eesti Loomakaitse Liidu sõnul hoopiski sõbralikeks ja lahedateks sellideks. Kui omanik on nõus koertest loobuma, hakkab liit loomasõprade abiga Mähel vale kuulsust kogunud koertele uusi kodusid otsima.

Fotod: Eestimaa Loomakaitse Selts