Tuleb välja, et sinu kass näeb teie suhet hoopis omapärase nurga alt. "Su kass arvab, et sa oled hiiglaslik ja sõbralik kass," kirjutab bioloog Dr. John Bradshaw oma uues raamatus “Cat Sense”.

Bradshaw, kes on uurinud kodustatud loomade käitumist juba üle kolmekümne aasta, toob avalikkuse ette mõned köitvad seletused, miks kassid käituvad nii, nagu nad inimeste seas käituvad.

Kassid ei ole aretatud täitmaks mingit kindlat funktsiooni. Kui koer on aretatud inimest abistama, siis kass on lihtsalt armas perelemmik. Koer on paremini kodustatud lemmikloom kui kass. Kassi suhet inimesega juhib suuremal määral loomulik instinkt kui õpitud käitumine.

Pixabay.com

Kas sinu kass mudib sind käppadega sind või teeb sama liigutust näiteks voodi peal? Looduses on antud liigutus mõeldud kassipoja emale. Kassipoeg mudib nende liigutustega ema kõhtu saates sellega sõnumi, et organism piima juurde toodaks. "Kui kass seda vastu inimese kätt või jalga teeb, siis tähendab see, et ta kohtleb sind kui teist kassi. See on selgeim viis, mille kaudu kass oma kiindumust sinu vastu üles näitab,” selgitab Bradshaw.

Surnud looma tuppa toomine tähendab hoopis seda, et kass otsib turvalist kohta, kus oma saaki süüa. Kui nad aga oma püütud saaklooma maitsevad, avastavad nad, et omaniku poolt antud toit maitseb palju paremini ja nii jääbki surnud rott keset elamist vedelema.

Järgmine kord, kui sa kassi oma kalliks beebiks kutsud, siis mõtle, et sinu kass peab sinust hoopis lugu kui oma meeldivast toakaaslasest, kes on seletamatul kombel lihtsalt väga hiiglaslik.

Allikas: Time

Jaga
Kommentaarid