Kui Sa otsid endale truud tugitoolisportlast, siis just allolevad tõud on need, kes naudivad koos Sinuga pikki filmimaratone. Nad hindavad hommikust und ja on rõõmsalt kambas kui otsustad päikselisel päeval teosammul väikese jalutuskäigu ette võtta.

Wikipedia.org

Tiibeti terjer on pärit Tiibetist. Ta on iseloomult väga sotsiaalne, rőőmsameelne, intelligentne ja tähelepanelik. Talle ei meeldi olla üksinda, seega sobib ta perre, kus on ka teisi koeri.

Tiibeti terjer ei vaja igapäevaseid pikki jooksumaratone, kuid siiski armastab ta jalutuskäike koos perega. Selle tõu puhul peab arvestama ka regulaarsete külaskäikudega koerajuuksuri juurde, sest tegu on korrapärast hooldust vajava kasukaga.

Pixabay.com
Mopsi päritolu ei ole täpselt teada, see jääb Idamaade tsivilisatsiooni hämarustesse. Mops on nii laste kui täiskasvanute lemmik, olles väheaktiivne, vähenőudlik koer, kes sobib korteris pidamiseks. Ta ei ole suuremat sorti sportlane, kuid vahel tahab ka tema loodust nautida.

Mops on keskmiselt treenitav, vőőraste suhtes tavaliselt heatahtlik, kuid hoiatab omanikku vőőraste lähenemisest. Lühike koon vőib pőhjustada hingamisprobleeme ning őhu neelamist, mis omakorda tekitab gaase ning muresid kuumas ja niiskes kliimas.

Pixabay.com

Inglise Buldog on väga vana tőug, kelle päritolu ei ole täpselt teada. Ta on inglise juurtega. Tänapäeva buldog on puhtalt ainult nn diivanikoer, kes saab suurepäraselt läbi nii inimestega kui ka teiste loomadega. Iseloomult on buldog üks heasüdamlikumaid ja kannatlikumaid koeratőuge ja seetőttu suurepärane valik lastega peresse. Ta haugub väga harva, ainult siis, kui see tema arvates tőesti vältimatu on.

Inglise buldog ei vaja pikki jalutuskäike ning armastab kodus diivanil lesimist. Tema lühike karvkate vajab minimaalselt hooldust, kuid tema rikkalikud näovoldid ja kortsud vajavad tihti lausa igapäevast hooldust.

Pixabay.com

Basset hound on suurepärane perekoer, kes armastab lapsi ja teisi loomi. Ta on ideaalne kaaslane vihmasteks ilmadeks teleri ees. Nad on tuntud oma rahuliku, laisa ja tasakaaluka iseloomu poolest.

Flickr.com

Napoli mastif põlvneb suurtest Rooma mastifitest. Need kortsulised seltsilised on hiiglaslikud ja vajavad ruumi. Iseloomult on nad püsivad ja ustavad ega käitu põhjuseta agressiivselt. Küll aga on neil tugev valveinstinkt ja nad valvavad oma territooriumi ning perekonda kohusetruult. Põhjuseta see koer ei hammusta. Napoli mastif on alati valvas, intelligentne, aukartust äratav ja majesteetlik.

Pixabay.com

Pekingi koeri austati vanas Hiinas kui pooljumalaid. Need koerad on väga vaprad ja kohati isegi hulljulged. Nad on tundliku ja iseseisva iseloomuga. Oma peremehesse kiinduvad nad väga, kuid vőőrastega on ettevaatlikud.

Talle tuleks külmadeks ilmadeks varuda stiilseid talvejopesid, sest Pekingi koer vőib üsna kergesti külmetuda. Selle koera puhul pead sa õhtuti kraasi kätte võtma ning filmi kõrvale koera harjama, sest tema pikk ja uhke kasukas vajab regulaarset hoolt.

Pixabay.com

Pürenee mäestikukoer on pärit Prantsusmaalt. Ta on tark ja väga tugevalt arenenud kaitse- ja valveinstinktidega koer. Algajale koeraomanikule see tőug ei sobi.

Need suured ja koheva valge kasukaga koerad on oma perekonna suhtes lojaalsed ja ustavad, kuid vőőraste ja külaliste vastu umbusklikud.

Wikimedia.org

Arvatakse, et tõug on juba ca 600 aastat vana, kuid päritolu kohta ei ole ühtset arvamust. Tõug võib pärineda Brüsseli õuekoerast ja ahvpintšerist või olla hoopis Saksa ahvpintšheri eellane.

See koer oskab hinnata nii puhkepäevi kui ka jalutuskäike. Ta on tasakaalukas väike koer. Oma iseloomult tähelepanelik ja väärikas ning peremehesse kiindunud. Samuti on nad valvsad ja kipuvad palju haukuma. Nad ei ole arglikud ega ka agressiivsed.

Pixabay.com

Berni alpi karjakoer on vana algupäraga talukoer, keda Berni ümbruse ees- ja osaliselt ka kesk-alpialadel peeti kui valve-, veo- ja karja ajamise koera.

Ta on iseloomult valvas, enesekindel, heatahtlik, truu ja julge. Nad armastavad väga lapsi ja sobivad seega perekoeraks. Berni võtab kergesti õppust ja tal on loomupäraselt arenenud valveinstinkt. Tõug on őrnahingeline ja vajab kindlasti inimese seltskonda ja lähedust, mis teeb neist ideaalse kaaslase filmiõhtuteks.

Allikas: Barkpost