Inglise buldog

See koeratõug on ajaga muutunud massiivsemaks ja jässakamaks. Koera rind on muutunud laiemaks ja jalad lühemaks. Buldogi nina on muutunud lamedamaks.

Basset hound

Basset houndi kehaasetus on madalam ja tagajalad on lühemad. Ka kõrvad on ajaga muutunud palju pikemaks. Nii nägu kui ka jalad on muutunud lühemaks ja nahal on rohkem volte.

Bokser

Bokseril on tänapäeval lühem ja pisut ülespoole pööratud nägu. Keha proportsioonid on samuti pisut muutunud.

Bullterjer

Bullterjeri kolju on tänapäeval vägagi teistsuguse kujuga. Üldjoontes on bullterjeri keha lühem ja jässakam.

Iiri punane setter


See tõug ei ole 150 aastaga väga oluliselt muutunud (mustvalge pilt tõust on tehtud aastal 1879). Iiri punane setter on ajaga muutunud kehaehituselt pisut kitsamaks ja kergemaks. Neil on ka paksem ja pikem kasukas.

Saksa lambakoer


Saksa lambakoer on muutunud suuremaks ja võimsamaks. Koera karv on ajaga muutunud paksemaks ja pikemaks. Samuti on oluliselt muutunud koera skelett ja tagajalgade asetus.

Rottweiler


Tänapäevane rottweiler on värvilt must ja väga selgelt eristuvate punakaspruunide laikudega näol, põskedel, silma all, rinna alaosal ja jalgadel. Karv on muutunud jämedakoelisemaks.

Saluki


Saluki on muutunud palju kõrgemaks ja kehaehituselt kitsamaks. Neil on väga pikad ja peenikesed jalad ning palju pikemad kõrvad kui vanasti.

Taks


Taksidel on täna üldjoontes pikem nägu ja keha, samuti pisut laiem rind. Koera tagajalad on tunduvalt lühemad.

Allikas: brightside.me