Sa ei ole ainuke kannataja. Paljud loomaomanikud nimetavad seda “armastavaks hammustuseks”, kuid kasside käitumise asjatundjad on sellele ametlikuma nime andud, nimelt "paitamisest põhjustatud agressiivsus" ja see on raskesti mõistetav teema. Tavalisel juhul otsib sõbralik kass inimese tähelepanu, kuid kui see on liiga kaua kestnud, pöördub ta oma hellitaja vastu. Omanike kirjelduse põhjal muutuvad need kassid justkui lülitile vajutades sõbralikust metsikuks.

Vaatamata sellele üksnes kassile omasele keerukale käitumisviisile, on pakutud välja paar selgitust, miks kassid seda teevad:

  • See võib olla niinimetatud staatusest põhjustatud agressiooni ilming, milles kassid üritavad olukorda kontrollida.
  • Tegemist võib olla mõningate neuroloogiliselt oluliste negatiivsete stiimulitega, mis on seotud pikaajalise paitamisega ja mis mõjutab konkreetselt neid kasse.
  • Need kassid võivad eriti nüansirikkalt inimestele teada anda, millal nad on õnnetud, mistõttu nende suhtumise muutus näib olevat ootamatum, kui see tegelikult on.

Sõltumata põhjusest on hea uudis see, et taoline käitumine ei tähenda tingimata, et sa ei saa oma kassiga sõbralikult suhelda. Loomaarst saab sind õpetada ära tundma kassi meelepahaga seotud väga peeneid hoiatusmärke enne, kui asi hammustamiseni jõuab.