Põhja prefektuuri Facebooki lehel seisab:

Tänavu aasta oktoobris leidis Kristiine piirkonnas aset kahetsusväärne juhtum, kus üürnik jättis korterist välja kolides maha oma kassi ja hamstri. Loomad elasid seal ilma söögi, joogi ning hoolitsuseta nädalaid.

Tänu naabrite tähelepanelikkusele jõudis informatsioon korteriomaniku ja politseini. Hoolimata loomade varjupaiga arstide pingutustele kass suri, kuid hamster leidis hoiukodu Lääne-Harju politseijaoskonnas, kus tema eest hoolitsevad ajutiselt politseinikud.

Tulemas on pühad ja aastavahetus, mis on meie neljajalgsete jaoks kõige stressirohkem periood aastas. Sel perioodil satub varjupaikadesse kõige rohkem hirmunud koeri, kes ilutulestiku paukudest ja valgussähvatustest paanikasse satuvad ja teadmata suunas põgenevad.

Kaitse oma lemmikut ilutulestiku eest, paku talle tuge ja seltsi ning ära jäta oma ilutulestikku kartvat looma sel ajal üksi.

Loom on elusolend, kelle julmale kohtlemisele ei ole õigustust. Anna alati abi vajavast, hüljatust või väärkoheldud loomast teada Eesti Loomakaitse Seltsile või politseile hädaabinumbril 112, julgustab Põhja prefektuur reageerima.