Arsti juurde minek võib olla raske ja närvesööv, eriti kui su lemmik on haige. Lisapinge vältimiseks ja koera ning enda heaolu nimel jäta meelde järgmised olulised punktid:

Ilma rihmata koer

Enamikes olukordades võib su koer ilma rihmata väga kenasti käituda, nii nagu sa talle õpetanud oled. Siiski ei tähenda see, et loomakliinikusse ilma rihmata sisenemine parim idee on. Niisugune käitumine on teistele klientidele pahatihti ärritav just seetõttu, et kliinikus olles on nii inimestel kui ka loomadel närvid juba eelnevalt pingul.

Teiste loomade, omanike ja arstide isikliku ruumi austamiseks on vajalik oma koera hoidmine rihma otsas, sest stressist tekkinud suure ärevuse ning võimalike valude või ebamugavuste tõttu võib loom käituda ettearvamatult.

Teavita oma arsti ärevast, ebakindlast või ettearvamatust koerast

Kui su koer pole eriti sotsiaalne või on kliinikus viibivate teiste koerte tõttu hirmunud või agressiivne, siis ütle seda loomaarstile kindlasti. Tema oskab suhelda nii sinu kui ka sinu koeraga. Eesmärgiks on see, et kõik osapooled tunneksid ennast hästi ja turvaliselt. Isegi kui sinu koer on tavaliselt sõbralik, võib ooteruumi rahva- ja loomarohkus talle ärevalt mõjuda. Ole selles osas teadlik ja tähelepanelik.

Kui koer on väga hirmunud, ooteruumis viibimine tekitab temas suurt ärevust või ta muutub agressiivseks, siis kaalu, kas võiksid arstivisiiti oodata väljas või autos. Sellisel juhul saad paluda administraatoril helistada, kui arstil on võimalik teiega tegeleda.

Hoia oma koer kontrolli all

Ka liiga sotsiaalsed loomad võivad loomakliinikus probleeme põhjustada. Vastuvõtu järjekorras olevad teised loomad ei pruugi sõbrustamiseks sobilikus meeleolus olla. Haigus, mis neid kliinikusse on toonud, võib põhjustada valu ning nad seetõttu pahuraks, ettearvamatuks ja agressiivseks muuta.

Teavita administraatorit oma hilinemisest

Võib tunduda, et hilinemisest teatamine on elementaarne, kuid sellest hoolimata tehakse seda viga sageli. Ning see pole tähtsusetu. Kui patsiendid õigel ajal saabuvad, püsivad arstid töögraafikus ning saavad ka hädajuhtumite korral palju lihtsamalt reageerida, kui kõik planeeritud visiidid toimuvad õigel ajal. Kui aga üks inimene oma loomaga hilineb, siis võib koost laguneda kogu kliiniku hoolikalt koostatud päevaplaan.

Ära kasuta visiidi ajal nutitelefoni

Me kõik oleme niivõrd võrgustunud, et telefoni käest panemine tundub täiesti võimatu. Kuid sellest hoolimata peaksid seda tegema ning keskenduma oma koerale ja sellele, mida veterinaar sulle tema kohta räägib. Kui sa telefonis askeldad, ei saa loomaarst aru, kas kuulsid seda, mida ta ütles või mitte ning kui palju sa asjast aru said. Peaksid maha suruma ka soovi teatada kohe loomaarsti vastuvõtutoast oma lähedastele, et koeraga on kõik korras. Tee seda hiljem, kui olete kliinikust lahkunud.

Räägi loomaarstile alati ausalt kõik ära

Räägi oma loomaarstile alati tõtt. See on kõikidest asjadest ilmselt kõige olulisem. Veterinaar vajab täielikku tõde nii selle kohta, millist toitu su koer sööb kui ka nende paari pähkliküpsise kohta, mis sa talle ütlemata armsa pilgu peale poetasid. Arstile võib igasugune pealtnäha tühine informatsioon olulise tähtsusega olla.

Ära jäta midagi ütlemata

Mõnikord pole probleem mitte valetamises, vaid selles, et koeraomanik ei saa aru, milline teave on arsti jaoks oluline ning jätab selle ütlemata. Kui külastad loomaarsti, kelle juures sa oma koeraga varem käinud pole, võta kaasa looma haiguslugu. Parema teenindamise huvides on arstil vaja su koera varasemat terviselugu teada ning olla kindel, et ravimid jm ained, mida on vaja kasutada, on sinu koerale ohutud ning efektiivsed.

Tunned, et määratud ravi käib sulle üle jõu

Kindlasti soovid oma koera tervise heaks teha kõik, mis vähegi võimalik, kuid mõnikord on kergem seda öelda kui teha. Kui sulle näib, et sul ei ole võimalik koerale kolm korda päevas ravimit anda, kuid arst plaanib sulle just sellise juhise välja kirjutada, siis pole koeral sellest suurt abi. Ole aus ja ütle arstile, et sa ei saa seda teha.

Kui ütled, mida saad ja mida ei saa teha, saab arst ravi vastavalt sinu võimalustele kohandada. See on tunduvalt parem variant, kui püüad oma päevakava raviplaani järgi kohandada. See tekitab ebavajalikku stressi ja ilmselt pead ikkagi mõned ravimiandmise korrad või vajalikud harjutused vahele jätma.

Kui midagi jääb segaseks, siis alati täpsusta

Kui sulle arsti jutust midagi ebaselgeks jääb, siis alati küsi üle. Kui asi ikka selgemaks ei saa, siis küsi uuesti. Suure tõenäosusega ei jää sulle lühikese visiidi jooksul kõik öeldu meelde, mistõttu palu, et arst tähtsama informatsiooni ja juhised sulle kirjalikult üles kirjutaks või tee vajadusel ka ise märkmeid.

Allikas: petmd.com