Asend: kõrge ja uhkelt välja sirutatud saba. Kui sinu kass hoiab saba kõrgel ja samal ajal väärika ilmega mööda oma valdusi ringi liigub, siis väljendab ta sellega enesekindlust ja rahulolu. Püsti olev saba on märk õnnetundest ja valmisolekust olla teiste suhtes sõbralik ning avatud meelega. Jälgi ka kassi sabaotsa. Väikene liputus või nõksatus võib tähendada, et kass on hetkel eriliselt heas tujus.

Asend: kõver nagu küsimärk. Kui sa märkad oma lemmikul sellist saba, siis võta oma igapäevastest asjaajamistest väike paus ja pühenda see aeg talle. Mängi oma lemmikloomaga ja avalda talle hoolt ja armastust, mida ta väärib. Selline asend näitab sageli mänguhimu ja huvi sinu vastu.

Asend: madal. Hoia alt! Madal ja sirge sabaasend võib olla agressiooni märgiks. See näitab ära, et kass on hetkel tõsises meeleolus ja soovib hoida distantsi. Loomulikult võib sabaasend oleneda ka tõust. Mõned kindlad tõud hoiavad sageli oma saba madalas asendis ka ilma kindla põhjuseta. Üheks selliseks näiteks on Pärsia kass.

Asend: ära peidetud saba. Saba, mis on keha alla hoolikalt ära peidetud on märk alandlikkusest ja alistumishirmust. Kui sa märkad sellist saba, siis hoia silmad lahti. Järelikult on situatsioonis hetkel midagi, mis sinu kassi närviliseks muudab või teda häirib.

Asend: turris, kohev ja püstine saba. Saba, mis meenutab korstnapühkija harja peegeldab väga närvis ja hirmunud kassi, kes üritab suurem välja paista, et teda kimbutavat ohtu eemale peletada.

Asend: edasi-tagasi vehklev saba. Saba, mis vehkleb jõuliselt edasi-tagasi viitab hirmule ja agressioonile. Võta seda kui hoiatust, anna kassile ruumi ja hoia temast eemale.

Asend: aeglaselt edasi-tagasi liikuv saba. Saba, mis liigub aeglaselt edasi-tagasi näitab üldjuhul ära, et sinu kass on hetkel mingile kindlale objektile keskendunud. Sellist saba võid sa märgata vahetult enne, kui su kass mõne putuka või mänguasja peale hüppab.

Asend: teise kassi või sinu ümber keerdunud saba. Saba, mis on sinu või pere teise lemmiku ümber keerdunud, näitab hoolivust ja lähedast sidet. See on samatähenduslik, kui inimesele käe ümber panemine.

Allikas: hillspet.com