Kui suudad oma kassiga paremini suhelda, aitab see teievahelise kiindumusele ja suhtele oluliselt kaasa. Millised siis on need asjad, mida kassi sabast ja silmist välja lugeda võid?

Silmad on aken südamesse

Kiisu silmad võivad selles, mis tema karvases peakeses toimub, nii mõndagi jutustada. Kui kass aeglaselt silmi pilgutab, tähendab see, et ta on lõdvestunud, armastab ja usaldab sind.

Kui kass just akna taga päikeselaigus ei istu, näitavad kitsaks tõmbunud pupillid, et kass on närvis või ärritunud. Laienenud pupillid aga võivad tähendada, et kass on hirmunud või erutatud. Kui kassi pupillid on kas väga palju laienenud või kitsenenud, anna talle pisut hingamisruumi ja oota, kuni need normaliseeruvad. Kui pupillid jälle normaalse suuruse on saavutanud, on kass rahulik ja käitub sinuga sõbralikult.

Lugu, mida jutustab saba

Kassi karvane saba räägib tema meeleseisundist üsnagi palju. Kui kiisu läheneb sulle, saba püsti või kergelt kaardus, tähendab see tõenäoliselt, et ta on heas ja sõbralikus tujus. Erutunud kass võib oma saba kõndides allapoole, jalgade vahele suunata. Kui aga märkad, et sinu kassi saba, mis muidu igati ontlik välja näeb, järsku pudeliharjasarnaselt kohevaks muutub, on kass kas hirmunud või mingi asja pärast üdini erutunud. Vonklev saba aga annab märku väga närvilisest või erutunud kassist. Sel juhul on silitamise või mängimise asemel parem oodata, kuni ta rahuneb.

Kõrvad

Kass mitte ainult ei kuula kõrvadega, vaid kasutab neid ka kui suhtlusvahendit. Kui kassi kõrvad on kikkis, tähendab see, et ta on tähelepanelik ning kuulab midagi väga hoolega. Vastu pead surutud kõrvad aga osutavad tüüpiliselt, et kass on vihane või hirmunud. Kiisule ei maksa läheneda, kui ta on kõrvad peadligi tõmmanud, iseäranis siis, kui ta ka vurrud tahapoole kisub ja susiseb – sel juhul on loomake tõeliselt ärritunud.

Kohev karv

Kassid ajavad kasuka kohevaks, kui tunnevad, et miski neid ähvardab ning neil on vaja end potentsiaalse ründaja ees tegelikust suuremana näidata. Kui märkad, et su kass on kasuka kohevaks ajanud ja selja küüru tõmmanud, on mingi asi tal harja tõeliselt punaseks ajanud. Proovi temaga rahulikult vestelda ning samal ajal aru saada, mis teda ärritas. Kui kasukas on aga sile, tunneb kass end tõenäoliselt hästi. Iseäranis siis, kui ta sulle oma kõhtu näitab ja end sinu ees lamades ringi rullib. Need on usalduse märgid.

Õrn massaaž

Kassipojad masseerivad käppadega ema kõhtu, kui nisadest piima imevad. Kuid selline masseerimine võib jätkuda ka siis, kui kiisupoegadest juba suured kassid kasvanud on. Õnnelik ja enesega rahuolev kass masseerib käppadega nii sind kui ka teisi käpaulatuses olevaid objekte. Kui kass sind sedaviisi "sõtkuma" hakkab, tähendab see, et ta on lõõgastund ning ootab paitamist. Et meeldivat käitumist õhutada, võid teda maitsvate palakestega premeerida.

Peaga hõõrumine

Kassiomanikuna oled kindlasti märganud, et kiisule meeldib aeg-ajalt oma pead sinu vastu hõõruda. Kass teeb seda, et sind spetsiaalsete, põsepiirkonnas asuvate rasvanäärmete feromoonidega märgistada ja nii-öelda enda omaks teha. Tegemist on armastust väljendava käitumisega. Kui märkad kassi sind selliselt märgistamas, võid arvestada, et ta on paitamise ja sügamise tujus.

Allikas: cuteness.com