Kui tegemist on väikese pinnaga, millel on vähemalt kolm külge, ronib su kass tõenäoliselt sinna ja seab end mugavalt sisse.

Pole raske ette kujutada, miks kassidele suletud paigad meeldivad. Nad tunnevad end väikestes ja kindlates kohtades mõnusalt ja kaitstuna. Kassid vajavad juba loomu poolest sooja ja kaitset; nende alaline instinkt käsib neil valvas olla ohtude suhtes, mis võivad uinaku ajal ootamatult ligi hiilida. Ja kui peidupaigal on olemas katus, on see isegi veel parem.

Peaksid alati hoolt kandma, et su lemmikul on erinevaid mõnusaid kohti, kus end väikeseks tukastuseks kerra tõmmata. Lemmikloomakauplustes on lõputult erinevaid voodeid, kaste ja peidupaikasid, mille seast valida. Aga lihtsa isetehtud kassiparadiisi saab meisterdada ka küljele kallutatud pappkarbist, kui vooderdada see pehme padja või tekiga. Ka tagurpidi asetatud kast, mille külgedesse on augud lõigatud, sobib hästi varjupaigaks. Või lihtsalt ava aeg-ajal mõni sahtel ja vaata, kas su kiisu tahaks sinna elama asuda. Paberkotid (kindlasti mitte plastikust) võivad samuti suurepärasteks peidupaikadeks olla.

Osadele kassidele meeldivad ka nende transpordipuurid, eriti kui neil on olnud sageli võimalusi neid uurida. Aseta puur ruumi, kus su kiisul viibida meeldib ja eemalda ukse või jäta see avatuks. Pane puuri maiustused või mõni lemmikmänguasi ja lase tal need ise avastada. Kui puur on sisustatud tema lemmiktekiga, aitab tuttav lõhn kiisul seda aktsepteerida, ja kui uneaeg käes, võidki ta just sealt magamas leida. Ja nii pole puur kassi jaoks enam hirmutav, kui on aeg loomaarsti juurde minna, sest sellest on saanud “kodust eemaloleku aja kodu”.

Allikas: petplace.com