Riigikogu ees saavad sõna riigikogu liige Barbi Pilvre, keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra, Soome, Läti ja Leedu loomakaitseorganisatsioonide ning Loomuse ja Loomade Nimel esindajad. Rongkäigust võtab osa ka Soome populaarne trummirühm “Rhythms of Resistance”.

“Animalia toetab Eesti püüdlust keelustada karusloomakasvatused. Soome on suur karusnahatootja ja aastate jooksul on selgeks saanud, et pole olemas sellist asja nagu eetiline karusloomakasvatus. Loomad kannatavad pidevalt. Kuna lõviosa Eesti karusnahatööstusest kuulub soomlastele, jagab Soome vastutust loomade kannatuste üle Eestis,” ütles Soome loomakaitseorganisatsiooni Animalia kampaaniate koordinaator Veikka Lahtinen.

Loomuse juhataja Kadri Taperson rõhutab, et karusloomakasvandustes ei ole võimalik tagada ei loomade heaolu ega pidamise nõudeid. “Sellistes riikides, näiteks Itaalias ja Šveitsis, kus karusloomadele on kehtestatud liigiomased heaolunõuded, on farmid uksed jäädavalt sulgenud. Heaolunõuete järgimine pole ettevõtjale rentaabel. Seega pidamisnõuete karmistamisega ei ole võimalik probleemi lahendada. Karusloomafarmide keelustamine on ainus lahendus karusnahatööstuses aset leidvatele loomade heaolu tõsistele rikkumistele,” selgitas Taperson.

Karusloomafarmide keelustamise toetamiseks on lisaks rongkäigus osalemisele võimalik allkirjastada kiri riigikogu liikmetele aadressil www.eikarusloomafarmidele.ee.

Meeleavaldajad kogunevad kell 15.00 Musumäe Valli tänava poolsele küljele. Rongkäiguga liigutakse läbi vanalinna kella 16ks Riigikogu ette.