„Naine lohistab Balti jaamas oma vaevuliikuvat koera ja inimesed sekkusid ning andsid ka politseile ja MUPO-le teada, kirjutab Valner oma postituses. "Meie ametnikud pole veterinaarid ega oska hinnata kas koer on ikka hädas“, sõnas Munitsipaalpolitsei korrapidaja Valnerile telefonis.

Heiki Valner jagab juhtumi õõvastavaid kaadreid oma Facebooki postituses.

„Peksmisest pole juttu olnud, aga naisterahvas lohistab oma koera ning teataja sõnul polevat omanik ilmselt ka normaalne, sest ajas imelikku juttu,“ kirjutab Valner ja lisab, et suure tõenäosusega teab ta, kellest jutt on, sest selle prouaga on ka varasemalt probleeme olnud.

Ka loomasõbrad on tagajalgadel ja teevad kõik, et antud koer päästa. Heiki Valneriga võttis ühendust seda vaatepilti oma silmaga näinud naisterahvas: „Tere mina olen Piret. Seesama naisterahvas, kes püüdis Balti jaamas seda õnnetut koera aidata. Teatasin ka politseisse ja MUPO-sse, aga nemad sellise asjaga ei tegelevat ja kohale ei tulnud. Sõitsin just rongiga mööda ja see koeraga naine seisis „Kitseküla“ rongijaamas. Tehke midagi, ma olen valmis politseis ka ütlusi andma! See vaatepilt oli ikka väga julm ja absoluutselt vastuvõetamatu!“

Kitseküla jaamast leidis Heiki Valner naise koos maas lamava ja hingeldava koeraga taas üles. Koer oli lohistades ka viga saanud, millest andis märku tema järel jooksev vererada. Rongi saabudes avas rongijuht akna ja hüüdis naist nähes: „Tere, jälle see hull on oma koeraga siin! Mul on nii kahju sellest kutsast. See proua on meie vana tuttav ja enne käis ta koos bernhardiiniga. See oli ka jube, terve vagun haises mäda järele. Me saime palju kaebusi ta kohta!“

Veterinaar- ja toiduameti pressiesindaja Martin Altraja kommenteeris olukorda järgmiselt:

Kuna lugu juhtus Lääne-Virumaal, on selle looga kõige paremini kursis Kaja Vainula, Lääne-Virumaa veterinaarkeskuse juhataja. Esimene kaebus laekus Lääne-Virumaa veterinaarkeskusele 19. aprillil. Ametnikud käisid olukorda kontrollimas ning tegid ettekirjutuse looma ravida, panna loom dieedile ja keelasid temaga pikemad jalutuskäigud, välja arvatud arstile minekud. Veterinaarametnikud Lääne-Virumaal on regulaarselt kontrollinud, kas ja kuidas looma ravitakse. Teada on, et koer on ravi saanud ja korduvalt loomaarsti juures käinud. Looma saab omanikult ära võtta ainult siis, kui omanik ei täida veterinaar- ja toiduameti ettekirjutusi. Kas ettekirjutust jätkuvalt täidetakse, läheb ametnik täna taas kontrollima.

Koera päästmise võttis oma südameasjaks ajakirjanik Katrin Lust, kes koera täna õhtupoolikul omanikult kätte sai: