Arvestades tõsiasja, et kaubanduslikel eesmärkidel paljundatud loomad, eriti Aasias ja Ameerika Ühendriikides, on kasvatatud kohutavates tingimustes, mis hõlmab hooletusse jätmist, väärkohtlemist ja surma, on tegu väga positiivse sammuga. Linnavolikogu liige Heather Deal ütles, et ebaseaduslikes tingimustes kasvatatud loomad kannatavad tihti haiguste, erinevate füüsiliste probleemide ning emotsionaalsete ja käitumisprobleemide käes. "See on aga vähim, mida meie inimesed soovivad. Oleme saanud üle 1200 kirja inimestelt, kes paluvad, et loomade müügikeeld loomapoodides kiiresti rakenduks," lisas Deal.

Liikumist toetavad mitmed ühendused, kes kinnitavad, et koerte ja kasside müümine jaekettides on varsti minevik. "Tegemist on justkui kogu Põhja-Ameerika liikumisega. Ajad on muutunud ja inimesed tahavad rohkem teada, kust nende loomad on tulnud," ütles Marcie Moriarty organisatsioonist B.C SPCA.

Ebaseaduslikes tingimustes kasvatatud loomad kannatavad tihti haiguste, erinevate füüsiliste probleemide ning emotsionaalsete ja käitumisprobleemide käes.

"Me teeme üheskoos pidevalt tööd lemmikloomade kaitse ja heaolu nimel ning asjaolu, et lemmikloomade kaupluste n-ö humaanne mudel on nüüdseks Kanadasse jõudnud, on meile kõigile suureks rõõmuks ja illustreerib inimeste huvi selle vastu, et koeri, kasse ja küülikuid väärikalt koheldaks," ütles Judie Mancuso, Californias tegutseva loomade kaitsmise eest vastutava grupi asutaja ja president.

Allikas: worldanimalnews.com