Sandy (Peak River Bring Me Sunshine) jõudis minu juurde juba 3 aastat tagasi, kui eelmise koera traagilise surma tõttu uue koera otsinguil olin. Ta on pärit Eestist. Aasta hiljem leidis minuni tee ka Zoey (Sajana Daugavas Loki), kes on pärit Lätist. Zoey on kaheaastane krutskeid täis ja energiline aussie.

Sandy ja Zoey on sabad on sünnipäraselt tömbid. Austraalia lambakoera tõustandardis on sünnipäraselt tömp saba lubatud.

Nende kahe koeraga ei hakka kunagi igav ja igapäevaselt on tegemist tohutult. Tahaks arvata, et Sandy ja Zoey elavad üpriski värvikat ja seiklusrohket elu, mistõttu tekkis minus soov nende seiklused ka kirja panna ja nii see Lemmikloom.ee blogi alguse saigi. Kindlasti tuleb neid postitusi küll ja veel nii lühemaid kui ka pikemaid, kuid proovin esimese kaudu tutvustada pisut nii ennast kui ka neid kahte selli, kes mul kodus on.

Lühidalt võin oma taustast öelda nii palju, et olen lapsest saadik olnud suur loomasõber ja koertega olen tänaseks aktiivselt tegelenud üle kümne aasta. Lisaks koerte käitumise ja psühholoogia huvile, olen üle kümne aasta tegelenud ka koeraspordialaga agility, kus mul on olnud õnn treenida ja võistelda nii oma koertega kui ka treenida ja olla treeneri rollis teistele agility-huvilistele, tegelenud nii peamiste käitumisprobleemide nõustamisega kui ka abistanud muudes igapäevaelu ja sõnakuulelikust puudutavates küsimuses. Agility treenimist ja võistlemist jätkan intensiivselt tänaseni, kuid hetkel vaid oma koertega. Ka minu igapäevatöö on suurel määral seotud loomadega. Olen Delfi Lemmikloom.ee portaali toimetaja, mis leidis hiljuti täiendust ja vürtsi ka selle käesoleva blogi näol, mida praegu koertega Slovakkia mägedes reisil olles kirjutan. Lisaks loomadele, olen ka õpilase rollis ja õpin kõrgkoolis turunduse erialal.

See blogi sai inspiratsiooni minu kahest “pöörasest” koerast, kes igapäevaselt blogi jaoks muudkui kuhjaga väärtuslikku materjali genereerivad. Mõlemad koerad said mõned aastad tagasi võetud sportkoera eesmärgiga. Agility on mulle väga südamelähedane spordiala, mistõttu tahtsin ka nendega kindlasti oma teekonda selles vallas jätkata. Nad on minu suurimad agility-fännid.

Oma võrdlemisi noore ea kohta on nad jõudnud palju, kuid praegu tegeleme spordivallas peamiselt agilityga. Agility-platsil teevad need kaks koera trenni hetkel 3-4x nädalas. Lisaks sellele on olulise tähtsusega nende graafikus ka iganädalased fitnesstreeningud, mida me kodus teleri ees teeme.

Vastukaalukas treeningkoormusele pean ülioluliseks ka rahulikke ja mõnusaid jalutuskäike ning matkasid koerte loomulikus elukeskkonnas - looduses. meie rutiini kuuluvad ka jalutuskäigud ärrititega keskkonnas. Graafik on tihe, kuid mitmekülgne ja põnev ning igasse nädalasse mahub kindlasti ära ka üks rahulikum puhkepäev, mil, olenevalt nädalast, puhkavad koerad suurema osa päevast koduseinte vahel.

Loodetavasti loksub see taust ja tegemised järgnevate postituste näol ise paika. Loodan, et siit blogist leiab lisaks lihtsale ja meelelahutuslikule lugemisele iga koerasõber ka midagi kasulikku või õpetlikku, millele püüan oma postitustes ka rõhku panna. Küsimuste korral võib alati julgesti minu poole pöörduda. Paadunud fännina püüan alati aidata või suunata nii, kuidas vähegi oskan :).

Sandy & Zoey tervitavad kõiki neljakäpalisi!