Ka kassil on tunded ja iga päev ei ole alati samasugune

Pea meeles, et ka kassil on tunded ja vajadused. Ta tahab lähedust ja tähelepanu. Kass vajab armastust ja hoolt ning kõige rohkem hindab ta just aega, mida talle igapäevaselt pühendad. Olenemata sellest, et kass saab ka iseseisvalt hästi hakkama, pea siiski oma kassi meeles ja anna talle seda, mida ta vajab.

Ka kassi jaoks ei ole kõik päevad samasugused. Ühel päeval võib ta olla õnnelik, rõõmus ja mänguhimuline, järgmisel päeval aga tunda end kurva ja üksikuna. Märka oma kassi ja seda, mida ta parasjagu vajab! Võib-olla tahaks ta mõnel õhtupoolikul end sinu süles magusalt kerra tõmmata, nurruda ja sinu hellust ja lähedust nautida?

Ära karista või hülga oma kassi selle eest, mis on talle loomuomane ja paratamatu

Mõtle mitu korda enne, kui kassi mingi tegevuse või käitumise eest karistad. Kassiomanike sage mure on see, et lemmik kipub vahel oma häda liivakasti asemel mujale tegema. Võib-olla on selle taga tõsine tervisemure või ei ole sa kiire elutempo tõttu kassile viimasel ajal piisavalt tähelepanu pööranud?

Samuti on kassiomanike sage küsimus see, miks kassid näksama kipuvad või justkui meelega asju ümber lükkavad. Kass ei soovi meelega halba, nii et mõtle hoolikalt enne, kui sa oma lemmikut milleski süüdistad.

Värske ja roheline maiuspala on vahelduseks hea

Olenemata sellest, et kassid on karnivoorid ja vajavad elukvaliteedi tagamiseks loomset valku ehk lihasaaduseid, siis ei ütle ka nemad aeg-ajalt värskest toorainest ära. Võid oma kassile näksimiseks pakkuda kassidele mõeldud muru, mis lemmikloomapoodides saadaval on. Samuti võid katsetada ka erinevate värskete köögi-ja juurviljadega. Võib-olla leidub sinu igapäevasel toidulaual midagi, mis kassile meeltmööda on ning mida ta süüa tohib.

Ka meie tunneme pinget

Kassid on väga empaatilised loomad. Nad mitte ainult ei korja perekonnas esinevaid või kodus õhus olevaid pingeid üles, vaid elavad neid sageli ka emotsionaalselt väga tugevalt läbi. Ühest küljest mõjuvad kassid oma rahuliku meele ja olemisega pereliikmetele väga rahustavalt, kuid peame arvestama, et mõjutame omakorda ka neid.

Kui sinu kass tundub olevat kurb, pahas tujus või eemalehoidev, siis küsi endalt kõigepealt ehk on hetkel ka sinu elus raske periood või on perekonnas olnud tõsisemaid tülisid ja pingeid. Terve perekond on omavahel seotud.

Kui me omavahel ühel hetkel usaldusväärse sideme loome, siis olen sinu jaoks elu lõpuni olemas!

Kassi armastuse ja usalduse võitmiseks kulub algul pisut aega. Kass on ettevaatlik loom, kes ei torma esimese emotsiooni ajendil igaühe juurde nagu oleme sageli harjunud koerte puhul nägema. Kuid kui sul on üks hetk õnnestunud kassi usaldus võita, siis on ta elupäevade lõpuni sulle truu ja alati olemas, kui sa teda vajad. Kass on ustav loom, kelle toele võib alati loota. Hinda seda armastust, mida kass sulle pakub. Sageli kipume seda iseenesest mõistetavalt võtma, kuid märka seda ja kass vastab samaga!

Allikas: petful.com