Sibul, küüslauk, porru- ja murulauk

Nimetatud toitudes sisalduv väävel kahjustab kasside punaseid vereliblesid. Täpsemalt on hapniku transportiv hemoglobiini molekul väävlist niivõrd mõjutatud, et moodustub pundar, mis kannab nime Heinzi-keha. Sellised rakud surevad kiiremini ja põhjustavad eluohtlikku aneemiat.

Sümptomid on näiteks depressioon, kollane nahk ja limased membraanid, tavapäratult tume uriin, kiirenenud hingamine, nõrkus ja külmatundlikkus. Samuti kõhulahtisus ja söögiisutus ning oksendamine.

Seetõttu peaks kindlasti jälgima, et kass ei sööks toitu, mis sisaldab mõnda eelnimetatud toiduainetest.

Viinamarjad ja rosinad

Pole täpselt teada, mis seda põhjustab, kuid rosinate ja viinamarjade söömine kahjustab kassi neerusid. Loomal võivad ilmneda oksendamine, kõhulahtisus, letargia ehk sügava une taoline seisund, suurenenud joogijanu ja soov käia tihti tualetis. Kui neeruprobleemid süvenevad, hakkab kass vähem tualetis käima.

Probleemide esinemisel tuleks kindlasti külastada loomaarsti. Jälgi, et sinu lemmik viinamarjadele ja rosinatele ligi ei saaks.

Šokolaad

Šokolaadis on ühendid, mis on kassidele kahjulikud. Eriti ohtlik on tume šokolaad. Kui kass sööb šokolaadi natukene, siis võib esineda oksendamist ja kõhulahtisust. Suurem kogus aga kahjustab kassi närvisüsteemi ja põhjustab kassile südamerütmihäireid või surma.

Kui on kahtlus, et kass on šokolaadi söönud, tuleks kiiremas korras loomaarsti juurde pöörduda.

Allikas: petmd.com