Uuringu autori sõnul ei ole paljude inimeste arvates lemmikloomade koht magamistoas, sest nad pigem segavad. Nii kerkib esile aga küsimus, kas koer üldse peaks peremehega samas voodis magama.

Ekspert sõnul ei tohiks kassi ega koeraga magamisaset jagada inimesed, kellel on astma või erinevad allergiad. Samas ei ole nendel inimestel aga üldse mõistlik kodulooma pidada.

Uuringus vaadeldi 40 koeraomaniku ja nende lemmiku igapäevaelu viie kuu vältel. Inimestel oli käe ja koertel kaela ümber spetsiaalne mõõdik, mis jälgis unemustrit. Selgus, et osalejad veetsid voodis keskmiselt 7,9 tundi ja magasid 6,7 tundi. Halvemini magasid need, kes lasid koera oma voodisse. Lisaks selgus, et lemmiku lubamine magamistuppa ei riku ilmtingimata und. Küll aga peaksid loomad voodist eemal olema.

Inimeste ja nende lemmikloomade suhe on aastate jooksul muutunud. Tänapäeval veedab enamik inimesi suure osa oma ajast tööl, mistõttu lemmikute jaoks jääb vähe aega. Seetõttu proovitakse võtta alles jäänud ajast viimast ehk proovitakse koeraga või kassiga võimalik palju tegeleda. Sellepärast lasevad ka mõned koera- ja kassiomanikud oma lemmiku voodisse, sest see annab rohkem aega omavaheliseks suhtluseks.

Allikas: iflscience.com