Jääkarud pääsesid viimaks kehvadest ja ajutistest elamistingimustest ning kolisid uude jääkarumaailma vaid mõned päevad tagasi. Uus jääkarumaailm on väärt avastamist. See on elamus omaette.

Vaata galeriid uuest jääkarumaailmast!

Mitmeid aastaid kestnud projekt on viimaks lõpule jõudnud ja tänaseks on uude majja kolinud nii emakaru Friida kui ka poeg Aron, vaid isakaru Nord ootab veel vanas puuris kolimist. Loomaaia direktori Tiit Marani sõnul on see järgmise paari nädala küsimus. Põhjus, miks Nord veel kolinud ei ole, seisneb peamiselt selles, et lisaks loomadele peavad ka talitajad uue ala ja korraldusega harjuma.

Loe jääkarude uue kodu valmimise kohta lähemalt SIIT.

Friida ja Aron on oma uue elamisega väga rahul ning ootavad uudishimulikke külastajaid juba pühapäevast. Tallinna loomaaia uue jääkarumaailma ametlik avamine toimub eeloleval pühapäeval, 8. oktoobril. Kavas on palju põnevat ja tegevust leidub igaühele.

Üritus algab kell 11.00 ja avamise puhul toimub jääkarumaailma ees suures telgis mitmeid tegevusi: päeva juhib jääkaru Tormi, jagatakse Kalevi Põhjakaru komme ja toimub Politsei- ja Piirivalveorkestri kontsert. Lapsed saavad ühiselt jääkarusid joonistada. Jääkarude jaoks kogutakse raha jääkaruteemaliste näomaalingute tegemise ja jääkarupildiga küpsiste müügiga. Lisaks saab koos Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsiga teha endale jääkaru pildiga T-särke ning terve päeva vältel on avatud jääkaruteemaline infopunkt.