Herilane sai nime tuntud romaanisarjas Harry Potter esineva tegelase Lucius Malfoy järgi. Tema poeg Draco Malfoy on Harry Potteri koolivend.

Saunders selgitab aga täpsemalt, miks ta andis herilasele pealtnäha halva tegelase nime. Esialgu tundub Lucius Malfoy halb. Ta teenib kõigi aegade võimsaimat ja tugevaimat musta võlurit Lord Voldemorti, kes soovib maailma oma kontrolli alla saada. Hiljem vahetab Lucius aga poolt ja kaitseb hoopis häid tegelasi ning tunnistab pahade vastu. Ta saab omamoodi lunastatud.

Tavaliselt arvavad inimesed, et herilased on kurjad, pahad ja nõelavad inimesi. Teadlase sõnul on tegelikult agressiivsed vaid 1% kõikidest herilasliikidest. Küll aga on herilastel suur roll meie ökosüsteemi püsima jäämises.

Niisiis soovib teadlane rõhutada, et kõik herilased ei ole halvad. Ja kui kellelgi on halb mälestus mõne agressiivse herilasega, siis kiputakse herilastesse negatiivselt suhtuma. Saunders lisab, et herilaste kohta on tegelikult vähe teada.

Konkreetne herilasliik elab ainult Uus-Meremaal ja ei ole kuidagi inimesele ohtlik ega agressiivne.

Täpsemalt uurib Saunders röövparasiite. Need on organismid, kes suurema osa oma elust elavad mingil peremeesorganismil parasiteerides, kusjuures lõpuks tapavad nad oma peremehe.

Allikas: theguardian.com