Omaniku nõusolekul päästetud väikene toy terjer vajab hädasti heade loomasõprade abi. Whiskey on oma lühikese elu jooksul väga palju pidanud läbi elama. Koer elas kohutavates tingimustes koos alkohoolikute ja narkomaanidega. Ta reisis käest kätte, teda on pekstud ning samuti on murtud väikese koera lõualuu. Koer ei olnud võimeline normaalselt sööma ega jooma. Koeral on epilepsia.

Ähmi täis olnud naisterahvas võttis kiiruga ühendust MTÜ Loomade Hoiupaiga juhataja Larissa Kozõrevaga, kelle sõnul oli olukord tõsine. Kriitilise seisundi tõttu oli Whiskey pühapäeval juba mõni tund hiljem operatsioonilaual.

Hetkel on koera seisund stabiilne. MTÜ Loomade Hoiupaiga kliinikus teostati Whiskeyle operatsioon ning lõualuud fikseeriv konstruktsioon on hoiupaiga juhataja sõnul korralikult paika pandud. Operatsiooni käigus tuli eemaldada ka koera alumised kihvad. "Praegu toidetakse Whiskeyt süstla kaudu, kuid koer on jõudsalt paranemas ning ma usun, et õige pea on ta juba võimeline iseseisvalt sööma," sõnab Larissa. "Loomulikult kardab Whiskey veel äkilisi ja ärevaid liigutusi ning pelgab inimesi, kuid ma usun, et mõne nädala pärast hakkab ka tema usk inimestesse paranema," lisab Larissa.

Toy terjer Whiskey on pidanud väga palju piinasid üle elama, kuid ta on olnud vapper ning temas on palju elujõudu. Hetkel on koer kliiniku statsionaaris ning kui paranemine jätkub jõudsalt ja kõik on korras, siis sõidab Whiskey peatselt uude koju taastuma. Mõne nädala möödudes tehakse uus röntgenpilt, et vaadata, kuidas on lõualuu paranenud.

Väikese Whiskey abistamiseks on MTÜ Loomade Hoiupaik igakülgsete annetuste eest südamest tänulik ning ootab neid arveldusarvele (selgitusse märksõna toy) või allolevatele annetustelefonidele. Annetuste abiga loodetakse katta lemmikule tehtud operatsioonikulud, taastumine, toidule ja ravimitele minevad kulud ning edasised uuringud ja arstivisiidid.

MTU LOOMADE HOIUPAIK
SEB EE151010220043748018
SWEDBANK EE772200221056134796

9006580 – €2
9006590 – €10