Nimelt on kassidel tähtis roll Venemaal Peterburis asuvas Ermitaažis. See on üks maailma tuntumaid muuseume, mis asutati 1852. aastal. Kuna maja on suur, siis on seal ka palju hiiri, mistõttu lasi Jelizaveta Petrovna ehk Elisabet I paleesse 1795. aastal tuua kassid. Esialgu kasutati hoonet paleena ja hiljem sai sellest muuseum.

Kasside jaoks on Ermitaažis lausa eraldi osakond ja seal töötab kokku neli inimest: kolm hooldajat ja pressiesindaja. Ermitaaži kassid elavad muuseumi keldrikorrusel ja suveperioodil liiguvad nad ka väljakul. Varasemalt liikusid kassid ka näitusesaalides.

1990. aastatel alustati muuseumis programmi, mille mõte oli tänavakassidele pakkuda kodu. Niisiis toodi muuseumisse kodutuid kasse. Nad raviti terveks ja nende eest hoolitseti hästi.

2010. aastal oli muuseumis 60 kassi, kuid 2013. aasta maikuus oli kasse juba 74. Kasse on nii emaseid kui ka isaseid ja kõik on kastreeritud. Kasside eest hoolitsetakse iga päev ja nende eluolu on väga hea.

Kuna aja jooksul on Ermitaaži kassid muutunud äärmiselt populaarseks, siis tegi muuseum veebilehe, mis aitab koduta kasse uue kodu otsingul ehk inimesed saavad endale kassi võtta Ermitaažist.