Kuldkaladega akvaarium

Kuldkaladega täidetud akvaarium on samuti tuntud idamaine küllusetooja.

Hiina keeles on “küllus” ja “kala” sama sõna. See seletab, miks feng shui õpetuses kasutatakse rikkusetoojatena nii palju eri kalatalismane. “Kuldkala” tähendab otsetõlkes “külluses kulda”.

Selleks et akvaarium tooks sinu koju õnne ja õitsengut, pead tagama selle elanikele head, lahedad ja viljakad elutingimused.

Akvaarium peab olema ruumi energiaga sobiv, talismani mõõdud peavad vastama ruumi mõõtudele, nõnda et asukoht poleks ei liiga suur ega väike. Vesi ja üldmulje peavad olema alati puhtad ning vee-elanike toitumine tagatud.

Kuna number üheksa sümboliseerib maa ja taeva vahelist harmooniat, siis soovitatakse pidada kaheksat heledat (hõbe-punast) ja ühte musta kuldkala. Selline kombinatsioon tagab edu, mugavuse ja õnne energia vaba lisandumise ja liikumise sinu elamises ning on ka tugev kaitsetalisman reetmiste ja kaotuste eest. Ära lisa teisi kalaliike, kuna antud juhul on eesmärgiks tulutoov kaitseelement, mitte aga akvaristiline paljusus.

Kui sinu akvaariumis sureb teadmata asjaoludel mõni kala, siis asenda see kohe uuega, sest vana uskumuse järgi tabab sulle määratud õnnetus või ebaõnn kalakest, kes selle oma surma kaudu neutraliseerib ja ära viib. Peale sellist sündmust vaheta akvaariumis vesi ning vii läbi suurpuhastus.

Tuleb jälgida, et akvaariumit ei paigutataks hoone lõunasektorisse, kuna lõuna on tule mõju all olev ala ning seega tekiks konflikt vee-elemendiga. Parim asukoht oleks, nagu külluse ja rahatalismanidel ikka, ruumi (maja) kagusektor.

Jaga
Kommentaarid