Kansas City's Missouris elaval noorpaaril oli kaks armsat ja mänguhimulist siberi huskyt Skylar ja Aspen. Vahetult enne möödunud jõule juhtus Skylariga traagiline õnnetus, mistõttu suri koer ootamatult. Noorpaar oli šokis ning juhtunu pärast väga õnnetu. Saabuvate jõulude ootuses püüdsid nad lemmiku äkksurmast küll üle saada, kuid see ei olnud lihtne. Seejärel juhtus aga midagi maagilist.

Aspen

Jõulud on imede aeg ja jõulupühal, kui Jamie Bermani elukaaslane Aspenit tuppa kutsus, ei olnud koer aias üksinda. Koos Aspeniga oli koduaias teinegi husky. Võõras koer oli väga kõhn ja üleni märg. Tema selg oli jäätükkidega kaetud ja ta nägi hädine välja. Noored lasid koera tuppa sooja, pakkusid ära eksinud koerale süüa ja pesid ta puhtaks. Seejärel viis Jamie koera veterinaari juurde kontrolli ja selgus, et koeral oli mikrokiip, mille peale tema omanikud üles leiti.

Mikrokiibilt leitud kontaktandmete põhjal selgus, et see õnnetu rändur oli New Mexicost pärit. Tema kodu oli pea 1500 kilomeetrit eemal praegusest asukohast Kansas City’s! Noorpaar oli šokeeritud ja koera omanikele helistades selgus, et Koda-nimeline husky oli juba aasta tagasi kaduma läinud, kui ta kodukandis autost välja pääses. Selle aasta vältel hulkus ta vähemalt läbi nelja osariigi ning vaatamata kõigele, oli koer suutnud iseseisvalt toime tulla ja ellu jääda.

Koda omanikud maksid kõik kulutused kinni ja peale jõule transporditi koer tagasi koju.

Bergman usub, et tegemist ei saanud olla pelgalt juhusega. See oli täielik ime, et see koer, kes oli samuti husky, just jõulupühal noorpaari aeda sattus. Nad olid äsja kaotanud oma teise koera ja leinasid lahkunud Skylari, kui Koda jõulupühal juhuslikult nende koduaeda ilmus. See oli justkui saatus, koer oli saadetud meie juurde kaotusvalu leevendama. “Ta tuli meie juurde täpselt õigel ajal,” sõnas Jamie.

Allikas: weloveanimals.me