Oma koera urisemise põhjusest on lihtne aru saada, kuid oluline on mõista ka võõra koera kavatsusi, mistõttu jälgi alati väga tähelepanelikult, millises meeleolus koer parasjagu on, kas tema urin on hoiatussignaaliks, millega ta oma ebamugavustundest märku püüab anda või on tegemist hoopis mängulise uratusega.

Kuula väga hoolikalt. Mänguline urin on üldjuhul pehmema kõlaga ja kõrgem kui vihane urin. Pikk, sügav ja monotoonne urin, mis jätab mulje, nagu see tuleks sügavalt kurgupõhjast, on vihane ja hoiatav. Lühikesed ja särtsakad uratused on aga üldjuhul need, mida koerad mängu käigus teevad.

Jälgi koera kehakeelt. Kogu koera hoiak ja kehakeel mängib väga olulist rolli. Koer väljendab emotsiooni kogu oma kehaga. Agressiivne koer jõllitab sageli teist koera, ta paljastab oma hambaid ja lõriseb hoiatavalt. Hoiatava koera keharaskus on ettepoole suunatud, tema karv võib olla turris ja saba jäigalt püsti. Tema kehakeel on jõuline, enesekindel ja kehaasend jäik.

Kui sinu koer neid signaale ei näita, jookseb rõõmsalt ringi ja laseb mängu käigus kuuldavale ka urina, ei ole tal suure tõenäosusega kavatsust liigikaaslast rünnata. Ta naudib mängu ja on sellest haaratud.

Hinda olukorda. Sellest hoolimata on väga oluline koertel silm peal hoida. Isegi siis, kui oled kindel, et koer uriseb mänguliselt, jälgi teda ja tema mängukaaslast. Koerad võivad ülemeelikuks muutuda ja ka mäng võib ühel hetkel liiga intensiivseks minna. Kui üks koer muutub liiga jõuliseks, võib mängust järgmisel hetkel sõnelus tekkida.

Mäng peab olema positiivne ja sobiv mõlemale osapoolele. Kui mängust haaratud koerad muutuvad ülemeelikuks või mäng ühele osapoolele ebameeldivaks, tasub see koheselt lõpetada ja koertele piir panna. Koerad võib panna rihma otsa ja nad läbi liikumise maha rahustada.

Allikas: cuteness.com