"Pätu oli umbes 4-aastane, kui tema perenaine minu poole pöördus," meenutab vabatahtlik. Kuna pererahva väikelapsel oli ägedalt süvenev allergia ja asi oli läinud juba nii kaugele, et laps sattus erakorralist abi vajades aeg-ajalt ka EMO-sse, siis ei jäänud mitte midagi muud üle, kui koerale tuli uus kodu leida.

Esmalt loodeti koerale lähedaste seast uus kodu leida ja Pätu läks hoiule pereliikme juurde, kuid aeg näitas, et kahjuks ei olnud ka see koera jaoks parim lahendus. Pätu ei tundnud seal end hästi ja püüdis loomuomaseid instinkte järgides kodust mitmeid põgeneda, mille tagajärjeks oli tihtilugu soovimatu pesakond kutsikaid.

Nii algasid Pätu uue kodu otsingud, kuid ega needki kulgenud valutult. Uue kodu leidmise tegi veidi keerulisemaks tõsiasi, et Pätu ei talunud alkoholijoobes inimesi. Lisaks selgus, et emalikust hoolest Pätul puudust ei ole, koer oli taas tiine. Kogu tegevusplaan tuli taas mängida ja üheskoos otsustati, et parim lahendus on leida ajutine hoiukodu, kus Pätu saaks rahus oma kutsikad ilmale tuua ja loovutusealiseks kasvatada.

"Leida tuli armastavad kodud nii tulevastele kutsikatele kui ka Pätule endale," meenutab vabatahtlik Pätu lugu ja lisab, et oli ka neid kodupakkujaid, kes ilmselt soovisid tõukoera meenutava välimusega Pätu ja tema kutsikate pealt tulevikus rahalist kasu lõigata müües kauni väljanägemisega koeri tulu saamise eesmärgil. "Meie ei olnud nõus mitte mingil juhul laskma Pätul selliste inimeste küüsi langeda või kutsikad suvalistesse kodudesse saata," meenutab vabatahlik, kes näeb oma töös igapäevaselt juhtumeid, kuidas armas kutsikas hetkeemotsiooniajel perre võetakse ja hiljem tülikast kohustusest loobutakse, sest pereliikmetel ei jätku aega, viitsimist ega rahalist ressurssi koera eest hoolitsemiseks.

Kuid igaühe jaoks on kusagil keegi ja vabatahtlikuga võttis üsna pea ühendust väga sümpaatne ja armas kristlastest perekond, kes soovis Pätu ja tema tulevased järeltulijad enda kaitsva tiiva alla võtta. Kuna nemad ei tarbinud ka alkoholi, sobis see perekond justkui valatult. Pätu jaoks stressirohke keskkond oli välistatud.

Ei läinud enam kaua aega, kuni väike ja vapper Pätu tõi ilmale viis ilusat ja tervet kutsikat. Pätu oli imeline ema, kel jagus armastust kõigi viie jaoks. Pätu perekonna lugu ja vastsündinute kasvamistk jagati ka sotsiaalmeedias, kus tekkis loole palju kaasaelajaid. Ka kodupakkujaid oli palju, kellest nii mõnigi pidi eitava vastusega leppima. Kui õige aeg oli käes ja kutsikad valmis oma elu alustama, leidis vabatahtlik kutsikatele stabiilsed ja armastavad kodud. "Võib öelda, et kõik kutsikad said loovutatud lepinguga parimatesse võimalikesse kodudesse. Eriti imeline on see, et kõik kutsikate omanikud suhtlevad omavahel sotsiaalmeedia vahendusel igapäevaselt, mille tulemusena saame selle viisiku tegemistega ka tulevikus kursis olla.

Kutsikad uutes kodudes, tuli ka Pätule kodu leida. Järgmiste soovimatute pesakondade vältimiseks steriliseeriti Pätu. "Varjupaikades ja tänavatel on endiselt hulgaliselt kodutuid loomi, mistõttu ei ole mingil juhul põhjust koduloomadel arutult paljuneda lasta. Iga pesakond on kurnav ka emaslooma tervisele," toonitab vabatahtlik.

Pätu esimene kohtumine uue perenaise ja neljajalgse sõbraga läks justkui valatult. Kuna koer jooksis otsejoones uue omaniku käte vahele ja kukkus teda tänulikult limpsima, saigi otsus tehtud. Pätu tõi siia ilma kolm pesakonda rõõmurulle, kellest igaühe jaoks jagus tal hulgaliselt hoolt ja armastust. Nüüd on tal lõpuks aega pühenduda täielikult iseendale ja elada nii, nagu noorele koerale kohane. Tragi koeraema magab perenaise kaisus, karjatab oma uues kodus hobuseid, müttab koos sõbraga metsaradadel ja naudib talle osutatud tähelepanu. Pätu on oma uues kodus lõpuks ometi õnnelik!


"Ärme suhtume koertesse, kui pelgalt loomadesse. Nad on väga intelligentsed ja tundlikud ning vajavad meie armastust ja hoolt. Iga pesakonna üles kasvatamine on looma jaoks pingeline ja stressirohke töö eriti siis, kui ta ei saa seda teha turvalises ja kaitsvas keskkonnas. Koeraema jaoks on tema kutsikate saatus sama oluline kui inimesele tema järglaste oma. Samamoodi kurnav on see ka füüsiliselt. Pakume ka neljajalgsetele emadele armastavat elukeskkonda, kvaliteetset toitu ja aitame ära hoida soovimatuid pesakondasid. Ka koerad tahavad oma elu nautida!"

Head emadepäeva nii kahe- kui ka neljajalgsetele emadele!