Rakke vallast pärit kass Mihkel sattus Gabrieli hoole alla hiljuti, sest jäi oma katkise saba tõttu kohalikele inimestele silma. Arvates, et loom on auto alla jäänud, palusid kassi päästnud inimesed loomaabistaja Gabrieli abi. Eelmisel reedel jõudis Mihkel kliinikusse, kust ta peale esmast vaatlust ja esmaabi andmist kohe Gabrieli hoole alla minema pidi.

Visiit paraku nii lihtsalt siiski ei läinud. Kliinikus selgus, et Mihkel on oma elus palju koledusi näinud ja tundnud. Tema saba on raske trauma tõttu viga saanud. Ristluu ja sabalülide vaheline side oli pehmete kudede suure vigastuse tõttu kadunud ning ka saba oli murdunud. Sabaotsa koed olid juba nekrotiseerunud ja kassi saba tuli amputeerida. Sellega oleks võinud lugu lõppeda ja Mihkel õnnelikult edasi elada, kuid ka see ei olnud veel kõik.

Kassi seisundit hinnanud arstid said aru, et kass ei ole mitte auto alla jäänud, vaid Mihklit on minevikus piinatud. Kindel ei saa küll olla, kuid tõenäoliselt on Mihklit sabast keerutatud. Selle tagajärjel on viga saanud ka ristluu ja kassil on närvikahjustus, mistõttu ei ole ta võimeline iseseisvalt oma häda tegema. Kassi on tõenäoliselt ka jalaga löödud, kuna rinnakus on vana, juba kokku kasvanud murd.

Selle kassi minevik on olnud kõike muud kui helge. Keegi on teda jõhkralt piinanud, jalaga löönud ja kassi on ka õhupüssist tulistanud, sest arstliku läbivaatuse käigus leiti kassi naha alt püssikuul. See teda hetkel enam õnneks ei sega.

Sellele kõigele vaatamata, usaldab Mihkel inimesi endiselt ja ainus, mida tal kliinikutöötajatele öelda on, on üks rahulolev nurrumine.

Hetkel on kass saanud vajaliku esmaabi ning uriini väljutamiseks on talle paigaldatud kateeter. Et aga Mihkli elus uus lehekülg keerata, vajab ta kõigepealt neuroloogilist uuringut, mille tulemusel selgub, kas Mihklit on võimalik aidata. See uuring on väga kulukas, mistõttu palub heasüdamlik Gabriel kõikide loomasõprade abi. Kogu Mihkli elu on siiani olnud üks suur piin ja kannatus, kuid nüüd on see kass heade inimeste kätes ja meil kõigil on võimalik Mihklit aidates talle uus võimalus anda. See on kass, kes seda igati väärib!

Kui sul on võimalik Mihkli senist ravi ja edasisi uuringuid toetada, saab annetuse teha allolevale pangakontole. Täpsemat infot kassi tervise kohta jagab Gabriel Vodolatšenko, kelle hoole all kass viibib.

Gabriel Vodolaztšenko
SEB a/a EE601010011722508225
Selgitus: Mihkel