Kas koera uriini lõhn majas on inimese tervisele kahjulik?

Ebamugavus on ilmne, aga kas koera uriin lõhn võib olla tõeliselt kahjulik? Koera uriin võib sisaldada baktereid ja üks selle põhilisi koostisosasid on ammoniaak. Kõrge kontsentratsiooni korral võib ammoniaak olla üsna kahjulik, seetõttu on oluline uriin kiiresti ära koristada ja kanda hoolt, et puhastamise ajal oleks kogu ala hästi tuulutatud.

Mida pihustada vaibale, et koerad sinna ei pissiks?

Ennetus on alati parem kui pärast tagajärgede likvideerimine. Selleks, et koerad ei pissiks vaibale, pritsi vaipa tõrjevahendiga, mis sisaldab kemikaale või looduslikke koostisosi, mida koerad soovivad vältida. Samuti võid pihustada valget äädikat, sidrunimahla, alkoholi või ammoniaaki. Koerte arvates on need lõhnad ebameeldivad ja nad tahavad neist kindlasti eemale hoida.

Kuidas puhastada uriini laminaatpõrandalt?

Kui su kutsikas pissib laminaatpõrandale, pühi vedelik ära kohe, kui seda näed. Kuivata see kas paberi või kaltsuga, mille saad pärast ära visata, et lõhn jäädavalt majast kaoks.

Kui uriin on ära pühitud, aga sellest on jäänud plekk, pese põrand üle. Kasuta ensümaatilist puhastusvahendit, kuna need sisaldavad ohutuid baktereid, mis kõrvaldavad kõik uriini jäljed. Kui eelistad looduslikke vahendeid, proovi alternatiivina söögisoodat. Vala söögisooda puhastatavale alale ja jäta see umbes kaheks tunniks seisma. Ime tolmuimejaga ülejäänud söögisooda kokku.
Võid kasutada ka äädika ja vee segu, mis aitab eemaldada laminaatpõrandatelt nii plekke kui ka lõhnu.

Kuidas eemaldada uriini lõhn puitpõrandalt?

Koerad on suurepärased loomad ja võrratud lemmikud, kuid isegi kõige paremini koolitatud koeral võib juhuslikult õnnetus juhtuda. Ja kui see juhtub puitpõrandal, seisad silmitsi tõelise väljakutsega, sest puitpõrandalt on keeruline uriini plekk ja lõhn täielikult eemaldada.

Sega ämbris kokku kolm osa vett ja üks osa valget äädikat. Kasuta seda lahust, et ala põhjalikult ära puhastada.

Vala vette söögisoodat, kuni moodustub pasta, millega põrandat küürida. Lase sel mitu tundi mõjuda ja ava kindlasti tuulutamiseks aknad. Seejärel loputa kahjustatud ala sooja veega üle.

Puidust põrandate puhul on ainulaadne see, et võid seejärel hõõruda põrandasse väikese koguse Listerine’i suuvett ja lasta sel mõni minut mõjuda, enne kui selle külma veega ära loputad.
Pärast suuveega puhastamist tupsuta kahjustatud piirkonda kangapehmendajaga, seejärel loputa ära ja lõpetuseks kalla kaussi veidi sidrunimahla ja peotäis soola. Hõõru põrandat soolase sidrunimahlaga ja seejärel loputa koht sooja veega üle.

Kuidas eemaldada koer uriini plekid vaibalt?

Vaip on kõige raskem pind, kust koera uriini eemaldada ja tihtilugu nõuab see sügavpuhastust. Kui plekid jäetakse tähelepanuta või su koer sinna korduvalt pissib, pead võib-olla vaiba välja vahetama. Nagu ka teiste pindade puhul, on hea, kui tabad koera viivitamatult teolt ja saad kiiresti puhastama hakata!

Protsessi alustamiseks lahjenda plekk veega. Kalla soe vesi vaibale ja kuivata see käterätiga ära. Järgmiseks kasuta vee ja äädika segu pleki neutraliseerimiseks. Lase segul sisse imbuda, kasutades selleks ka harja. Äädikas neutraliseerib koera uriinis oleva ammoniaagi. Pärast seda saad ülejäänud niiskuse tolmuimejaga välja imeda. Kui koht on kuiv, piserda sinna söögisoodat ja veidi vesinikperoksiidi koos nõudepesuvahendiga. Nühi segu uuesti põhjalikult vaiba sisse. Kui see on kuivanud, saad jäägi tolmuimejaga vaibast eemaldada.

Plekk (ja lõhn) peaksid olema kadunud. Kui mitte, korda protsessi seni, kuni näed tulemusi. Kui see meetod ei toimi ka pärast mitu katset, konsulteeri professionaalse vaibapuhastajaga.

Kuidas nahkpinda uriinist puhastada?

Nahk võib olla kõige kallim materjal, millele su koer pissib, kuid õnneks on see puhastamiseks üks lihtsamaid materjale! Nahale ei jää tavaliselt uriini plekid ja ka lõhna saad kiiresti ja lihtsalt kõrvaldada. Kindlasti kasuta naha puhul kergeid puhastusvahendeid, kuna kanged kemikaalid võivad põhjustada rohkem probleeme kui uriin.

Alustuseks pühi piss paberrätikutega ära. Valmista segu valgest äädikast, paarist sortsust nõudepesuvahendist ja soojast (mitte kuumast) veest. Seejärel sea valmis ämbritäis segu, millest põhilise osa moodustab vesi. Niisuta käsn seguga ja pühi nahk üle. Vääna käsn välja ja korda protsessi mitu korda. Kui uriini on palju, võid asendada ämbri äädika ja vee värske seguga. Kui kogu uriin on nahalt pühitud, loputa käsn ära ja pühi ala veelkord uuesti üle. Kuivata kõik paberrätikuga ära ja oota, kuni nahk on täiesti kuiv (see võib võtta tunde või terve päeva). Viimistle nahahooldusvahendiga.

Plekid on üks asi, kuid koera uriini lõhnaga on võimatu elada. Söögisooda on suurepärane neutraliseerimisvahend. Kui oled koera uriini ära pühkinud, piseda koht söögisoodaga üle, et sellesse imenduks järelejäänud niiskus ja lõhn. Kui plekiga ala talub kemikaale, proovi ensümaatilist puhastusvahendit, mis lagundab uriini komponente ja peaks lõhna täielikult kõrvaldama!

Kangekaelsete plekkide puhul pead võib-olla puhastusprotsessi kordama. Lahjendatud äädikas on suurepärane universaalpuhastusvahend, mis aitab eriti neutraliseerida koera uriini lõhna kõvadel pindadel ja kangastel.

Kui soovid mitte üksnes uriini lõhna eemaldada, vaid asendada see meeldiva lõhnaga, proovi eeterlikke õlisid. Lisa pihustuspudelisse ühe tassi vee kohta 5-10 tilka eeterlikku õli. Pärast uriini ärapuhastamist, pihusta piirkond üle õliseguga ja tulemuseks on palju meeldivam lõhn.

Allikas: cuteness.com