28. juuli pärastlõunal märkasid akvaariumi töötajad kolme kummaliselt käituvat meest, kes salamisi ümber ühe basseini tiirutasid. Nad ootasid, millal töötajad ruumist lahkuvad. Tabades soodsa hetke, tõstsid mehed haikala akvaariumist välja ja jalutasid sellega ruumist minema. Akvaariumi personali sõnul panid vargad haikala ämbrisse, katsid selle märja tekiga kinni, teesklesid, et tegu on väikese beebiga ja sõidutasid looma laste jalutuskärus minema. Vargust märgati koheselt ning sellest teavitati ka juhtkonda, kuid kahjuks õnnestus kahtlusalustel sündmuspaigalt siiski kiirelt lahkuda.

Turvakaamera lindilt oli hiljem võimalik näha, et tõepoolest varastasid mehed akvaariumist Kalifornia härghai, mis on härghailiste sugukonda kuuluv väikest kasvu hailiik, kelle pikkus jääb alla 40 sentimeetri.

Politsei kuulas kahtlusalused üle ning ühele neist on esitatud ka süüdistus. Politsei usub, et haikala ei varastatud kasumi saamise eesmärgil, vaid pigem oli see mõeldud täiendama nende erakollektsiooni. Mehed arreteerinud politseiniku sõnul oli ühel kolmest kahtlusalusest varasemalt Kalifornia härghai olnud, kuid ta kaotas selle ja soovis endale uut.

Mõni unetu öö seljataga, jõudis 30. juulil haikala Miss Helen õnnelikult koju tagasi. Imekombel oli ta elus ja terve. Haikala viibib hetkel karantiinis, et võimaldada tal aklimatiseeruda ja taasutada, samal ajal kui tema tervislik seisund üle vaadatakse.

“See on uskumatu, et politsei meie haikala üles leidis,” sõnas San Antonio akvaariumi omanik Ammon Covino ja lisas, et tal ei ole õrna aimugi, miks peaks tahtma keegi tema akvaariumist haikala varastada. "Võib-olla oli sel mingit pistmist käimasoleva haikaladele pühendatud nädalaga."

Allikas: iflscience.com