Tima jõudis Eesti Loomakaitse Seltsi hoole alla juuni lõpus. Koer vajas kiiresti abi, kuna oli jäetud üksi ja ilma inimese hoolest. Tegu on sõbraliku koeraga, kes vaatamata kurvale saatusele soovib endiselt inimesi oma ellu.

Pärast perenaise surma jäeti Tima üksi korterisse elama. Looma käidi toitmas, kuid sedagi vaid siis, kui meelde tuli. Timale mõjus seesugune üksindus laastavalt, kuna tegu on koeraga, kes soovib inimese lähedust väga. Kuid see ei ole veel looma õnnetust saatusest kogu lugu. Teadaolevalt oli looma väärkoheldud perenaise elukaaslase poolt. Lisaks olid loomal tekkinud mitmed tervisehädad.

ELSi vabatahtliku hoiukodusse jõudes kaalus koer vaid 5,5 kg, oli äärmiselt stressis, kartis mehi ja jalutusrihma ning ei suutnud häda kinni hoida. Tima kippus naksama, kui sooviti koerale rihma peale panna või vahetada mähkmeid. Kuid vaatamata sellele nähti, et loomal on hea süda ja ta väga armastab inimesi. Koer soovib üle kõige lähedust ja hoolt. Ta ei taha neist imelistest kahejalgsetest sammugi maha jääda.

Koer on elanud kolmes hoiukodus, kes kõik on täheldanud looma soovi olla hea koer, kuid tõdenud, et see vajab aega ja tööd. Hetkel on Tima saanud üle jalutusrihma hirmust ja tema terviseprobleeme ravitakse. Erinevatel põhjustel on pidanud hoiukodud Timast loobuma, ka hetkel on loom uue hoiukodu otsingul. Loomulikult oleks äärmiselt rõõmustav, kui Tima leiaks päris oma kodu, kuna pidev koha ja inimeste vahetus ei mõju koerale hästi.

Timale meeldib kõige rohkem olla inimeste lähedal. Seda nii väga, et käib oma inimesel järgi ja leiab alati võimaluse tema juures olla. Ta lausa armastab jalutamas käia ja sülle ronida. Kõige paremini sobib koerale kodu, kus ei ole lapsi ja kus Tima saaks suure osa ajast õues veeta ja pererahva segamatut tähelepanu nautida.

Eesti Loomakaitse Selts soovib Timale kinkida uue võimaluse ning seetõttu otsib loomale päris oma kodu või hoiukodu!

Kui tunned, et just Sinul või Sinu sõbral on jaksu ja tahtmist see südamlik koer oma hoole alla võtta ja temast üks väärikas perelemmik kasvatada, siis kirjuta info@loomakaitse.ee või helista, saada sms numbrile 526 7117. Tima on tänulik nii hoiukodu kui ka päriskodu pakkumiste eest!