Kassidel on mitmeid suhtlusviise. Kuna nad on keerulise iseloomuga loomad, on sellest tulenevalt ka nende suhtlusviisid pisut teistsugused. Kassid suhtlevad peamiselt kolmel teel: häälega, kehakeelega ja lõhnaga.

Hääl

Inimesedki teavad, et kassid nurruvad, sisisevad ja häälitsevad erineval moel. Selle kaudu tahavad kassid märku anda, mis neil mõttes on. Kui proovida erinevaid häälitsusi tõlgendada, muutub asi keerulisemaks. Väga palju sõltub näiteks kõrgusest ja helitugevusest.

Kui kass teeb kõvemat häält, tunneb ta ilmselt ärevust või on hirmul. Vaiksemad näugumised ja nurrumised võivad tähendada rahulolu või lihtsalt solvumist. Näiteks ei pruugi nurrumine alati tähendada, et kass on rahul. Kui soovid teada, mida su kass päriselt mõtleb, siis proovi teha vahet erinevatel helidel, mida ta teeb.

Kehakeel

Väga oluline kehaosa, mida peaksid jälgima, on saba. Kui saba on sirge, on kass rahulik ja heas tujus. Kui saba käib edasi-tagasi ühele ja teisele poole, siis on ta millegi tõttu põnevil või hoopis vihane. Tuju sõltub sellest, kas saba käib kiiresti või aeglaselt. Kui saba on aga kohev ja saba otsas olevad karvad püsti, tunneb kass tõenäoliselt, et miski ohustab teda.

Kui kass laseb end külili ja näitab oma kõhtu, soovib ta tähelepanu. Kui ta aga seisab ja tal on seljas küür, siis on see märk sellest, et tasub eemale hoida.

Lõhn

Kassid suhtlevad ka lõhnade kaudu. Kui kass hõõrub end sinu vastu, jääb ta lõhn su riietele. Nii annab ta teistele kassidele märku, et kuulud tema territooriumile. Samuti hõõruvad kassid oma ninasid teineteise nina vastu, et vahetada lõhnu.

Kas kassid suhtlevad teineteisega?

Loomulikult. Kassid suhtlevad üksteisega nagu inimesedki. Mõned rohkem, teised vähem. Inimesed ei pruugi kõigest kohe aru saada, aga kellel on kodus kassid, siis neid jälgides saab asi selgeks.

Kas kassid ja koerad suhtlevad omavahel?

Pole kindlaid tõendeid, et kassid ja koerad teineteisest täielikult aru saavad. Küll aga suhtlevad loomad üldiselt omavahel, edastades teineteisele erinevaid signaale. Kasside ja koerte suhtlus põhineb samuti väga üldistel viisidel: urisemine, häälitsemine, silmside. Nii palju saavad nad kindlasti omavahel suheldud, et teha teineteisele selgeks, kas nad võiksid olla sõbrad või hoida üksteisest eemale.

Kuidas oma kassiga suhelda?

Kui tahad oma kassiga suhelda, siis selleks leidub mitmeid viise. Näiteks alusta suhtlust õigesti ehk lähene kassile aeglaselt ja kassi kõrgusel. Siruta käsi välja ja lase kassil ise enda juurde tulla. Järgmiseks räägi temaga rahulikul hääletoonil. Kutsu teda nimepidi. Ütle oma kassile midagi armsat ja vaata talle silma. Küll ta saab sinust niimoodi aru.

Allikas: cuteness.com