Kassipojad leiti juuli keskel Mikitamäel asuvalt villapõllult, kui üks juhuslik mööduja imelikku häält kuulis. Kummaline hääl köitis tema tähelepanu ja ta ei saanud sellele reageerimata jätta. Eemal vedelevast kilekotist avastas abistaja kaks hüljatud kassipoega, kellest üks oli juba kotist välja ukerdanud ja tegi kõva lärmi. "Kilekotis olnud kiisu oli väga kõhn, aga silmad juba lahti, teisel olid silmad veel pooleldi avanenud ja kõht punnis," räägib ELS juhatuse liige Geit Karurahu.

Kassipojad tulid ELSi hoole alla. Algus oli raske, kuna kassipojad vajasid pidvat toitmist, ka öösel, ja hädade tegemisel abistamist ning punnis kõhuga kiisu ravi. Kassipoja kõht aga paisus aina enam ja miski probleemi ei leevendanud. Kuni kiisu muutus uimaseks ega soovinud ka enam süüa. Pojaga mindi kiirelt veterinaari juurde, kuid vaatamata tehtud pingutustele ei pidanud see kass enam kaua vastu ning suri paar tundi peale kliiniku külastust. Teine poeg on igati terve ja kassipojale kohaselt aktiivne. Ta on selle kuu ajaga tublisti kosunud, kuid vajab endiselt palju hoolt, et ühel ilusal päeval päriskoju minna ja uut elu alustada.

Eesti Loomakaitse Selts palub loomasõprade abi ja toetust, et osta sellele vaprale vennale kvaliteetset piimapulbrit, sest pisikesele kassile on oluline saada kätte kõik eluks vajalikud vitamiinid. Suuremaks sirgudes vajab ta kvaliteetset konservi ja kuivtoitu. Kass ei pääse ka arstivisiitidest ja ELS peab tegema kõik vajalikud protseduurid, et saata see kiisu päris oma koju. Lisaks rahalistele annetustele on ELS väga tänulik ka kvaliteetse piimapulbri ja kassipojatoitu üle.

Selle kassipoja esimesed päevad siin maailmas ei olnud kerged. Ühele inimesele oli ta üleliigne, kuid loodetavasti leidub keegi, kes pakub pisikesele kassile armastavat päriskodu ja see vapper vennike saab võimaluse alustada oma elu puhtalt lehelt!

ELS tänab südamest kõiki, kel on võimalik selle kassipoja elu parandada ja teda aidata. Annetuse tegemiseks vaata lisa SIIT.