Eesti Metsloomaühing nägi pildi pealt, et tegemist oli väga noore oravapojaga, kes ei olnud iseseisvaks eluks veel valmis ja vajas ellujäämiseks abi. Metsloomaühingu sõnul olla oravapojuke end ilmselt kukkudes vigastanud ning põrutada saanud. Metsloomaühingu vabatahtlik Angela sõitis oravapojale järele ja andis vajalikku esmaabi. Juba samal õhtul oli maast leitud oravapoeg Tallinna piirkonnajuhi Merilini hoiukodus taastumas.

"Tegemist oli pisikese ja kõhnapoolse väikese oravatürukuga, kes kaalus 74 g ja oli umbes 7 nädala vanune. Põrutusest oli oravapojal ninaverejooks," kirjutab Eesti Metsloomaühing oma Facebooki lehel.

Hoiukodus turgutati oravapoeg lisasööda abil taas elule ja seiklustest väsinuna keeras orav soojas pesas magama. Juba järgmisel päeval oli loomake veidi aktiivsem. Hoiukodus toideti oravat spetsiaalselt oravatoidupulbrist valmistatud toiduseguguga ning paranemismärgid olid silmnähtavad.

"Oravapoeg võtab kenasti ka kaalus juurde ning tasapisi hakkab juba oravale omaseid pättusi tegema. Kui ta on piisavalt suur, läheb ta edasi välipuuri ja metsa saab ta ilmselt kevadel," kirjutab Eesti Metsloomaühing.

Tallinna Rahumäe Põhikooli õpilased Romet, Raimond ja Annabel väärivad siinkohal küll suur tänu ja tähelepanu, sest just nemad olid need, kes teel koju autoteel lebavat oravapoega märkasid ja teda aidata otsustasid. Tänu neile kolmele heasüdamlikule lapsele on oravapojake täna elus ja paranemas! Eesti Metsloomaühing tänab nii õpilasi kui ka tublide laste vanemaid!