Arvamine, et loomad tunnevad instiktiivselt, mis on neile kasulik, mis mitte, on ekslik. Lemmikloomadele ohtlikke toataimi on päris palju. Neist tuntuimad on ratsuritäht, hortensia, alpikann, tõlvlehik ja kummikuu. Ka jõulutäht on lemmikloomadele ohtlik, kuid jõulude paiku ilutseb see kaunis taim pea igas majapidamises.

Alpikann on koduloomadele mürgine.

Lisaks ülaltoodud taimedele on loomadele ohtlikud ka asalea, diifenbahhia, monstera, tihe aspar, streliitisia, aglaoneema, alokaasia, sõrmlehik, flamingolill, oleander, filodendron, luuderohi, ebakrooton ja pukspuu. Kõige ohtlikum on just mahl, mis neis mürgistes taimedes leidub. Seal on enim kahjulikke aineid.

Mis juhtub, kui lemmik mürgist taime näksib?

Mürgitusnähud ei pruugi kohe ilmneda, vaid tulevad esile mõne aja jooksul. Oluline on lemmiklooma jälgida ning vajadusel võtta ühendust ka loomaarstiga, sest raskemal juhul võib asi lõppeda lausa surmaga.

Mürgist taime söönud lemmikloom võib muutuda loiuks, esineda võivad suu limaskestade ärritusnähud, lühiajaline oksendamine ja kõhulahtisus.

Kui sul on kodus lemmikloom, siis tasuks mürgiseid taimi igaks juhuks vältida või vähemalt paigutada nad nii, et loom ei pääseks neile ligi. Koerad taimi näksima väga ei kipu, kuid seevastu on paljud närilised, küülikud ning kassid aplad sööjad. Ole ettevaatlik!