Elmo preemia andsid üle Varjupaikade MTÜ üldjuht Triinu Priks ning Tallinna loomade varjupaiga töötajad koos kodu ootavate koerte Nuudli ja Daisyga, kelle üllatusvisiit linnaosavalitsusse põhjustas palju elevust. Tegemist on söakuse tunnustusega silmapaistvale ametiisikule, kellega Varjupaikade MTÜ-l on olnud õnn viimase aasta jooksul koostööd teha. Koos tänusõnadega anti üle kunstnik Kristi Markovi sõbralik šarž preemia saajast.

„Võtan seda tunnustusena kõigile, kes osalesid suvel “Ole sõber” kampaanias. Mind rõõmustab see, et loomade õiguste kaitse ning varjupaiga tegevust mõistetakse ja toetatakse. Olen väga üllatunud ja tänulik, et mind tunnustati. Tänan väga, et meie tööd Põhja-Tallinnas on märgatud,” rääkis Raimond Kaljulaid.

Tallinna loomade varjupaiga juhataja Eve Tobias selgitas, et preemia anti terve suve vältel kestnud heategevuskampaania „Ole sõber“ eest, mille tulud läksid Tallinna loomade varjupaiga toetuseks. Kampaania korraldas Põhja-Tallinna Noorte Ümarlaud Raimond Kaljulaidi eestvedamisel, kes ka ise vabatahtlikuna selles kaasa lõi.

„Kampaania käigus kogusid Põhja-Tallinna Noorte Ümarlaua vabatahtlikud loomade varjupaigale annetusi Tallinna kaubanduskeskustes ja teistes rahvarohketes kohtades. Kogutud enam kui 6300 eurot saab varjupaik kasutada hoolitsuseta või muul põhjusel hätta sattunud loomade ülalpidamiseks ja abistamiseks,” ütles Tobias.

Preemia nimetus Elmo on tulnud Eestis esmakordselt koerte enampakkumisega lõppenud sündmusest, mille käigus Valga loomade varjupaiga töötajad püüdsid Valga vana vangla territooriumilt kinni omaniku poolt hooletusse jäetud koerakarja. Elmo oli üks neist kahekümne neljast koerast, kes paistis silma oma erakordse vapruse, kuid sõbraliku ja elurõõmsa suhtumisega. Kõige esimene Elmo preemia saaja oli seda juhtumit lahendada aidanud Valgamaa Veterinaarkeskuse juhataja Urve Laidvee.