"Auto alla jäänud suurt kasvu koer teadvust õnneks ei kaotanud, kuid tema keha oli verine ja koer jalgu alla enam ei võtnud," kirjutab Eestimaa Loomakaitse Liit oma Facebooki lehel. Koerale otsa sõitnud kaubikujuhi sõnul tormas koer talle tee peale ette väga ootamatult. Hoolimata sellest, et ta jõudis küll pidurdada, ei jõudnud ta kahjuks otsasõitu vältida. Siiski oli tegemist vastutustundliku inimesega, kes helistas abi saamiseks kiiresti Eestimaa Loomakaitse Liidule.

Liidu vabatahtlikud reageerisid väljakutsele koheselt ja 15 minutit, mis liidul kohale jõudmiseks võttis, veetis löögi saanud koer kaubikus. Juht ei jätnud viga saanud koera tee äärde lamama, vaid tõstis ta autosse, et koeral oleks seal turvaline. Eestimaa Loomakaitse Liit toimetas koera kiirelt loomade kiirabisse.

"Tegemist on kuni aastase isase koeraga, kel on küll kiip, kuid see ei ole registrisse kantud. Koeral oli kaelas ka rihm ja selle küljes näha katki tõmmatud jalutusrihma jupp," kirjutab liit ja palub postitust jagada. Ehk tunneb keegi oma jooksu pannud lemmiku ära?

Koera kohta täpsemat infot saab liidult infotelefonil 51946146.

Hetkel viibib koer loomade kiirabi arstide hoole all, kuid tema täpsem tervislik seisund on alles selgitamisel. Vigastuste suuruse hindamiseks on vaja teha nii röntgenpilt kui ka ultraheli.

Eestimaa Loomakaitse Liit ja kiirabikliinik teevad kõik endast oleneva, et koerale ravi osutuda, kuid paluvad ka loomasõprade abi. "Rahad on küll jälle täitsa nullis, kuid loodame ikka teie abile. Ei saanud koera tänavale abita jätta ja kogemus näitab, et autolt löögi saanud loom vajab üldiselt tõsist ravi," tunneb Eestimaa Loomakaitse Liit muret.

Kuna koera nimi ei ole teada, ristis liit ta ajutiselt Pätuks ning palub ka annetuse selgitusse sama nimi märkida. "Oleme siiralt tänulikud iga ülekande või kõne eest. Ülekanne laekub koheselt, kõnede eest saadav raha alles järgmisel kuul. Palun pange selgitusse "Pätu"."