Eesti Metsloomaühingu sõnul on siilidele sobilik toit kassi- või koeratoit, mis on tehtud just linnulihast. Siilidele sobivaks joogiks on vesi. Piima ei tohi neile mitte mingil juhul anda, sest nad on laktoositalumatud!

Varasügisel kokku riisutud lehe- ja oksahunnikud peab nüüd rahule jätma, sest sinna poevad peitu talveuneks valmistuvad siilid ja teised väiksemad närilised. "Kindlasti ei soovita me ka puulehti või neid sisaldavaid kilekotte aiast või parkidest ära viia," toonitab Eesti Metsloomaühing. Just sinna peituvad talveuneks valmistuvad siilid!

Ühingu sõnul peaks nüüdseks olema juba valdav enamus siilidest oma talvepesadesse kolinud. Nad talvituvad parkides või metsatukkades. Põhjamaades talvitumiseks peaks nende kehakaal olema vähemalt 700 g, sest uni on neil pikk ja selle aja jooksul kaotavad nad 22-38% oma kehakaalust.

Eesti Metsloomaühing paneb inimestele südamele, et kui praegusel ajal veel mõni väike siilipoiss vaatevälja satub, peaks sellest kindlasti ühingule teada andma. "Soovitame nõu saamiseks kindlasti meie poole pöörduda," kirjutab ühing oma Facebooki postituses.