Kolmenädalased pojad said endale vahvad nimed - Tipp ja Täpp. Nad ei osanud veel iseseisvalt süüagi, kui hoiukodu nad enda hoole alla võttis. Perenaine hoidis beebidel valvsalt silma peal ja toitis neid lutipudelist iga nelja tunni tagant. Kõik sujus ja kassipojad kosusid jõudsalt.

Paraku on nii pisikeste poegade immuunsus ilma emapiimata nõrk ja nad on erinevatele viirustele ja haigustele vastuvõtlikumad. Nii juhtus ka Tipi ja Täpiga, kes kahe nädala pärast herpesesse haigestusid. Esmalt läksid nende silmad vesiseks, siis mädaseks ja lõpuks tekkis kassipoegadel ka tugev nohu. Nad vajasid ravi.

Hoiukodu perenaine viis kiisud kliinikusse, kus arst määras vajalikud ravimid ja immuunsust tõstvad vitamiinid, seejärel saadeti kassid tagasi kodusele ravile. Täpi allus kergemini ravile, aga Tipi silmake läks väga koledaks. See oli punnis ja valutas ning vaatamata ravile, ei tahtnud tugev paistetus kuidagi alaneda.

Kassipojad Tipp ja Täpp

Nähes Tipi muret, läks perenaine tagasi arstile, sedapuhku juba silmaarsti juurde, et saada selgust, milline on silmade olukord ja kas pojaga saab ikka kõik korda. Arsti vaatluse käigus selgus, et Tipi silma alumine ja ülemine laug olid silma sisemuses kokku kasvanud ja seda kattis paks mädane mass. Olukord oli nii tõsine, et pelgalt silmatilgatest enam ei piisanud. Tipp ei saanud oma silmakest lahtigi teha.

Silmaarst puhastas kassipoja silma põhjalikult ära ja loputas seda füsioloogilise lahusega. Pärast kõiki neid protseduure aitas ta kassipojal silma vaikselt avada. Uuringutel selgus, et õnneks jäi silma sarvkest terveks ja kahjustusi sel ei olnud. Kuid Tipi paranemisteekond ei ole veel läbi. Selleks, et ka Tipp terveks saaks, on teda vaja ravida. Ravi tuleb pikk, sest tugev põletik vajab järjekindlat tilkade panekut ja antibiootikume. Ka see ei ole veel kõik. Kassi menüüsse kuuluvad ka immuunsust tõstvad vitamiinid.

Pesaleidja MTÜ palub loomasõprade abi, sest Tipi imepisikese silmakese raviarved ulatusid 170 euroni. Iga väiksemgi panus loeb ja iga sent aitab neil pisikestel kiisukestel paraneda. "Täname südamest kõiki toetajaid, teie abi on hindamatu," sõnab Pesaleidja.

Kui Sinul on võimalik neid pisikesi Tõrva poegi aidata, saab annetada nii Pesaleidja MTÜ kontodele, märkides selgituseks "Tipp ja Täpp"

EE102200221063071211 Swedbank;
EE941010220247756220 SEB Pank;
EE351700017003105966 Luminor Bank;
EE647700771001866844 LHV Pank;

või helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile
900 0950 - kõne hind 50€;
900 0915 - kõne hind 15€;
900 0905 - kõne hind 5€.
Telefoni teel annetades tuleb aga kogu tervitustekst ära kuulata, sest muidu annetust ei toimu.