Pühapäeva hommikul kella kümne paiku vajus Viljandi vallas Vardi külas suur koer läbi tiigijää. Kohale saabunud päästjad leidsid uppumisohus looma viie meetri kaugusel kaldast. Koer hoidis ennast meeleheitlikult esikäppadega jää-äärel ja püüdis sealt välja saada, kuid tulutult.

Pinnaltpääste varustuses päästja läks koerani ja tõi ta kaldale. Koera omanikku ei leitud ja loom toimetati esialgu varjupaiga hoole alla. Viljandi varjupaik sai omaniku kätte. Varjupaikade MTÜ üldjuhi sõnul sai koeraga kõik korda. Omanik tuli lemmikule järele ja koer sai kiiresti koju.

See koer pääses väga õnnelikult, kuid praeguste ilmadega tuleb koeraomanikel väga ettevaatlik olla. Veekogusid kattev jää on habras ja ei kanna. Osaliselt või õhukese jääga kaetud veekogude ääres tuleks oma lemmikloomad rihmas hoida. Läbi jää vajunud või üle jääserva kukkunud loom satub uppumisohtu ning iseseisvalt välja enam ei saa. Ka omanikul on looma väga keeruline päästa.

Eriti tähelepanelik tasub olla jõekallastel jalutades, sest vool kannab läbi jää kukkunud koera edasi. Nii satub koer jää alla ja ei pääse enam pinnale õhku hingama.

Koeraomanik, palun ole ettevaatlik ja väldi veekogude ääres lahtiselt jalutamist!