1. Ashera - 13 300€ - 88 500€

Esikoha saab Ashera tõugu kass. Tegemist on kassiga, kes on maailma kõige suurem, eksootilisem ja haruldasem kodukass. Ashera kass on segu kahest kodukassi liigist. Ta võib kaaluda kuni 14 kilogrammi ja olla kuni üks meeter pikk.

Ashera kassi iseloom on hea. Ta saab hästi läbi nii lastega kui ka teiste kassidega. Samas on Ashera kassid väga iseseisvad ja neid ei maksa ka liialt torkida, sest muidu võivad nad ärrituda.

2. Savanna kass - 1770€ - 44 300€

Savanna kass on hübriidtõug. Neile on iseloomulik pikk ja sale keha ning suured omapärased kõrvad. Kohati vaieldakse, kas seda kassi, kes on saadud kodukassi ristamisest servaliga - savannialadel elutseva Aafrika kaslasega - saabki kodukassiks pidada. Tema metsikust päritolust räägivad ilus täpiline kasukas ja suur kasv: see kuni 11-kilogrammine näriliste hirm võib kasvada kuni väikese koera suuruseks.

3. Sfinks - 442€ - 2700€

Tegemist on tõeliselt siledanahalise kassiga. Räägitakse, et sellel tõul on vähe tervisemuresid ja geneetilisi probleeme. Sfinksid sobivad hästi aktiivsesse perre, sest ta vajab tähelepanu. Kuna sfinks tahab suhelda, siis ei sobi ta inimesega, kes soovib olla väga vaikselt ja omaette. Kuna sfinks on karvatu, vajab ta aga erilist hoolitsust. Iganädalaselt tuleb teda pesta, lõigata ta küüsi ja puhastada kõrvu.

4. Peterbald - 1060€ - 4400€

Üks põnevatest sfinksitõugudest on peterbald ehk Peterburi sfinks. Peterbalde tutvustavast kirjandusest saab lugeda, et see kass sõbrustab lisaks inimestega heal meelel ka teiste loomadega, näiteks koertega. Kuna kasukat on kassil vähe, õigupoolest nagu polegi, on ta väga soojalembene.

Karvatu sfinks peterbald kuulub ka samasse rühma. Need graatsilised kassid on tavalisest pikema keha ja jäsemetega. Piklik koon, sinised või rohelised idamaised silmad, suured kõrvad, osavad käpad, pikk liikuv saba, ilus eksootiline orientaalvärvus: kõik see teeb peterboldi välimuse originaalseks ja kergesti äratuntavaks. Kõige tähtsam on, et kassiga palju suheldakse ja mängitakse.

5. Pärsia kass - 440€ - 4900€


Pärslased on vaiksed ja leebed kiisud. Nad nõuavad vähe ja on rahulikud, mistõttu sobivad nad näiteks väikeste lastega perre. Pärsia kassidele meeldib, kui nendega tegeletakse ehk siis pehmed silitused on eriti teretulnud. Lisaks kohanduvad nad väga hästi ja on omanikele truud.

Kuna pärslase kasukas on suur ja paks, peab omanik arvestama, et selle eest tuleb korralikult hoolitseda. Pärsia kassi elukvaliteet ja heaolu sõltub tema omanikust ja seetõttu on karva eest hoolitsemine väga oluline, et ei tekiks suuri karvapusasid.

Allikas: petsworld.in