Tallinna Loomaaia uhkus, Amuuri tiiger Pootsman elab praegu Tšehhi Zlín-Lešná loomaaias, kus loodetakse, et ta saab koos loomaaias talle valitud tiigri Tanyaga järglasi. Tagasi koduloomaaeda Tallinnasse saab Pootsman siis, kui valmib tema uus kodu − Tiigriorg, mille ehitamiseks käivitas Tallinna Loomaaia Sõprade Selts koos loomaaiaga mullu heategevuskampaania.

Heategevuslikul õhtusöögil astusid üles Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi juhatuse esimees Alar Lõhmus, kampaania projektijuht Veronika Padar ja Tallinna Loomaaia direktor Tiit Maran. Loomaaia kauaaegne direktor Mati Kaal meenutas Pootsmani ja Aleksei Turovski rääkis tiigrite armastusest.

Toimus süteshow ja heategevuslik oksjon, kus oli kaks Tauno Kangro maali tiigritega. Lisaks oli oksjonile annetanud oma maali Tallinna 21. Keskkooli 9. klassi õpilane Elise Lissel Pähkel, kes väga soovis kaasa aidata tiigrile uue kodu rajamisel ja maalis Pootsmanist pildi. Eelmisel aastal võitis ta vabariikliku kunstiolümpiaadi, tema lemmikteema on loomad.

Tiigriorule ollakse jälle sammukene lähemal. „Tallinna Loomaaia Sõprade Selts tänab kõiki, kes on selle kampaaniaga kaasa tulnud ja annetanud Tiigrioru heaks,“ ütles projektijuht Veronika Padar. „Kampaania jätkub, et Pootsman saaks võimalikult kiiresti koju tagasi.“