Ashbourne'ist, Derbyshire'i krahvkonnast pärit talunik Jay Wilde maadles oma südametunnistusega iga kord, kui ta mõne oma veise tapamajja viis. Ta teadis, et peab midagi oma elus muutma ning võttis ette sammu, mida ükski Suurbritannia talunik pole varem teinud. Ta loobus loomade kasvatamisest ning otsustas oma lihakarja Norfolki loomade päästekeskusesse saata. Seda tegu kajastav film sai Briti kino koorekihi seas positiivse vastukaja ja võitis lühifilmi kategoorias Briti Filmi- ja Telekunsti Akadeemia auhinna.

Talunik Jay Wilde loobus oma 73-pealisest karjast.

Film, mis näitab hr Wilde'i võitlust oma südametunnistuse ja veisekasvatustööstusega, esilinastus Raindance'i filmifestivalil ja võitis ka 2018. aasta Ottawa Rahvusvahelisel Veganfilmide festivalil peapreemia. Hr Wilde ütles, et oli oodanud järjekordset rutiinset intervjuud, kui Lockwood temaga ühendust võttis, aga pärast "kohutavalt suurt tööd“ on ta lõpptootega väga rahul. „Nägin seda esimest korda eelmise aasta Raindance’i festivalil. See oli esimene kord, kui olin sunnitud end ekraanil vaatama,“ ütles ta.

„Saan aru, et inimesed peavad seda liigutavaks – Alex tegi suurepärase töö.“ Hoolimata peaosast ekraanil, ei osalenud hr Wilde eile toimunud tseremoonial, sest tema arvates oli see koht VIP-idele. Sellest hoolimata lootis ta, et hr Lockwood väljub auhindade jagamiselt võidukalt. „See teeb ta kindlasti tuntuks,“ sõnas ta.

„Usun, et kandideerimine on väga prestiižne. Polegi oluline, kas võidad või mitte. Ainuüksi seal olemine tähendab palju. Alex tegi fantastilise töö, kuid ma ei tunne, et sobiksin Baftale," sõnas talunik enne eilset tseremooniat.

Mis puutub päästetud lehmadesse, siis nemad naudivad Wilde’i sõnul oma uut elu Hillside’i Loomade varjupaigas Frettenhami lähedal, ehkki tal on õnnestunud neid ainult üks kord külastada. Wilde on ise juba üle 25 aasta olnud taimetoitlane, ta kasvas lehmade keskel üles ja tema lapsepõlv möödus neid karjatades. Perekonna talupidamise võttis ta üle pärast oma isa surma.

Allikas: bbc.com