Kell 11.48 sai MTÜ Loomapäästegrupp väljakutse Nõmmele, kus koer oli rongilt löögi saanud. Pealtvaatajate sõnul oli koer rahumeeli rongi poole liikunud, eirates lähedal olnud inimeste hüüdeid ja rongijuhi poolt lastud signaali. Koer põrkas peatusest välja sõitnud Elroni rongiga kokku ja paiskus seejärel kümmekond meetrit eemale tühermaale. Kahjuks hukkus koer sündmuskohal.

Õnnetus juhtus Nõmme raudteeülesõidukoha lähistel. "Olin sündmuskohal veerand tunniga, kuid kahjuks ei pidanud koer vastu," sõnas Heiki Valner, kes sõitis loomakliinikusse, et kontrollida hukkunud koera kiipi.

Koeral oli kaelas korralik kaelarihm ning poolik ketijupp, kliinikus tuvastati kiip ja tema omanik leiti üles. Siberi laika Lasse oli pärit Liiva raudteejaama lähistelt. Juhtunust šokeeritud omanik sõnas telefonis Heiki Valnerile, et koer oli end hommikupoolikul ketist lahti tõmmanud ja aiast minema jooksnud.

Pererahvas oli ääretult kurb ning šokeeritud. Lasse oli armastatud ja hoitud lemmikloom.

"Kontrollige oma loomade rihmad ja ketid üle, sest kevade tulekuga muutuvad ka koerad rahutuks," paneb Heiki Valner koeraomanikele südamele. Isased koerad haistavad emase koera jooksuaega kaugelt, mistõttu tekib neil tung aiast plehku pista.

Delfi Lemmikloomaportaal avaldab lemmiku kaotanud pererahvale sügavat kaastunnet.